Önkéntesek a sportért

tavfutas_sav

Május 27-én a Club Sportiv Experiență Multisport szervezetből négy olyan vállalkozó szellemű fiatal látogatott a Csikybe, akik mindannyian külföldről érkeztek, és a sport iránti szeretet köti őket össze. Azért jöttek, hogy népszerűsítsék a sportolást egy teremre való diáknak. Az előadás 13 órától kezdődött a gazdasági laborban.

Fabien (Franciaországból), Jonanne (Dániából), Jairo és Xavi (Spanyolországból) nagyon közvetlenek voltak, mindannyian beszámoltak arról, hogy mit szeretnek sportolni, ki a kedvenc sportolójuk, illetve ugyanezeket megkérdezték a jelenlévő diákoktól is. Később egy motivációs filmet is vetítettek, mely a futás kezdetleges nehézségeit és a későbbi sikereket mutatta be. Elmondták nekünk, hogy nem az a fontos, mennyire gyorsan, vagy mekkora távot futunk. A lényeg az, hogy csoportosan tegyük azt, és hogy jól érezzük magunkat sportolás közben. Aztán a június 14-én megrendezendő aradi maratonról nyújtottak információt, és kedvcsinálóként jelentkezési lapot is adtak. Végül a tavalyi maratonról nézhettünk ízelítőt, és a futás előnyeit is illusztrálták néhány fotóval.

Zárásként a szerbiai árvízkárosultakról beszéltek, és segítségnyújtást kértek. Amint említettem, az önkéntesek közvetlenek voltak, ezért az egyórás előadás gyorsan eltelt. Ha szeretnétek ti is csoportosan futni az önkéntesekkel, megtehetitek minden csütörtök délután.

Több információt ezeken a linkeken találtok:
– a szervezetről: www.experientamultisport.ro
– a maratonról: www.maratonarad.ro
– az önkéntesekről: www.facebook.com/aradrunning.

[Fotó: Bortoș Júlia]