VERS-NY-M

vers_ny_mRagadj tollat és írj verset! Díjazásos Kárpát-medencei szépirodalmi költészeti versenyt hirdet József Attila emlékére az Európa Szívében Alapítvány.

A versenyre 12 éves kortól 18 éves korig nevezhetnek az amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók a Kárpát-medence bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, de eddig még nem publikált alkotásokkal is lehet jelentkezni.

A pályaműveket online, a www.vers-ny-m.hu vagy www.europasziveben.hu oldalon lehet feltölteni, a személyes adatok megadása után, pdf formátumban. Egy alkotó kategóriánként 1 verssel jelentkezhet, melynek terjedelme maximum 1db A/4 oldal, SMS vers esetén pedig 160–320 karakter között lehet. Formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz, 2,5 cm margó.

A versenyzők nyilatkozatot tesznek, hogy a feltöltött mű önálló szellemi munkájuk eredménye. Ellenkező bizonyítás esetén a versenyből kizártnak kell tekinteni.

A pályázat beküldési határideje: 2014. június 10., éjfél.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra 2014. június 14-én kerül sor a budapesti Duna Palota Széchenyi termében.

(Köszönjük a verseny-tippet Krämmer Erikának, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola pedagógusának.)