Hogyha már a nagyi is táncol…

„She can, all people can!” (Ha ő tudja, akkor mindenki tudja!) – mondta büszkén Nico a táncpartneréről, Sarah Paddy Jonesról, az idén 80 éves nagyiról, több ezer, a tévénézőkkel együtt talán több millió ember szeme láttára.

Nem gondoltam volna soha, hogy ilyesmi lehetséges. Miről is beszélek?! Hát a 80 éves nagyi és partnere, Nico, egy salsa táncot mutattak be, amely lenyűgözte nemcsak a közönséget, hanem a zsűrit is olyannyira, hogy bekerültek egyenest az élő showba. Eleinte a közönség semmi esélyt nem adott kettőjüknek, de amikor látták, hogy mire képesek, állva tapsoltak. Még most sem tudom eldönteni, hogy ez számukra csak egy társastánc által adott kikapcsolódás vagy esetleg extrém sport.

Elejétől végéig minden csodálatos, lenyűgöző, illetve néhányszor szívszorongató. Egy dolgot megtanultam tőlük: nem a kor az, amely akadályozza, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, hanem a félelem. Hogyha félelmünket sikerül legyőzni, akkor mindenre képesek vagyunk. „She can, all people can!”. Ha ő tudja, akkor mindenki tudja! Tartsd észben!