Kányádi Sándor Szavalóverseny Varsolcon

nyitokep_sav

A Kányádi Sándor Szavalóverseny országos szakaszát immár 16. alkalommal rendezte meg a varsolci iskola igazgatója, Dénes Irén és lelkes csapata. Az országos megmérettetésre az Aradi Csiky Gergely Főgimnáziumból két tanuló minősült: Somodi Adrienn Szonja előkészítő osztályos (tanítója Cirják Izabella Márta) és Naschauer Claudia Karina negyedikes (tanítója Khell Jolán Rozália).

A május 9–11-i hétvégén örömmel és izgatottan utaztak el Varsolcra, ahol lelkes fogadtatásban és élményekkel gazdagodva teltek a napok. A versenyen kívüli tevékenységek, mint például a kézműveskedés, versábrázolás rajzban, tánc, a krasznai tájház és a műemlék református templom megtekintése, illetve a díjkiosztóra meghívott szilágysomlyói citerások előadása, mind-mind elragadtatták a versenyzőket és kísérőiket. Meghívott vendég volt a legkisebbek zsűrijébe László Noémi költő, kinek verseiből jó néhányan szavaltak is.

Naschauer Karina a Varsolci Iskola Különdíját, Somodi Adrienn Szonja pedig a Napsugár Különdíját nyerte el. Gratulálunk nekik!