RUNNING – meddig szalad szombaton?… /Az ötödik helyig!/ [FRISSÍTVE!]

eurovision_2014

„She keeps on running, running, running                „Most már csak rohan, rohan, rohan
From this crazy life                                                 Őrült élettől,
She keeps on running, running, running                 Míg tud, csak rohan, rohan, rohan
Never sees the light                                                Messze édentől.
I can see the angels standing by your side            Hol van már egy őrangyal, ki óvná Őt,
It’ll be alright”                                                           Hova szaladnál.”

(A Running c. dal refrénje angolul)                         (A Running c. dal refrénje magyarul)

Oké, most tegyünk félre minden fenntartást és ellenérzést az Eurovíziós Dalfesztivál nevű enyhén (enyhén?) giccses dalparádéval szemben. És Kállay-Saunders Andrással szemben is, aki ugyan az erőszakról, mégpedig a családon belüli erőszakról énekel Koppenhágában, miközben őt magát is egy tavaly nyári erőszakos cselekmény miatt vizsgálja a rendőrség. (Az énekes és barátai komoly sérüléseket okoztak egy testvérpárnak a Hajógyári-szigeten, miután szórakozásból hazafelé menet verekedésbe keveredtek.)

Mondom, tegyünk félre mindent és nézzük, azaz hallgassuk csak a dalokat. Abban a nézők és kritikusok is egyetértenek, hogy a Running című dal, amelyet Kállay-Saunders énekel, izgalmas, lendületes, fogós refrénje van stb. stb. De hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy a szakállas osztrák nőt (jaj!!…), a nem túl visszafogott (hm!) lengyel leányzenekart, illetve a rettenetes fellépőruhában (brrr!) díszelgő izlandi popzenekart legyűrje, és Bayer Friderikánál, Rúzsa Magdinál, vagy ByeAlexnél (ööö…) is jobb helyezést érjen el – na ez az, amit senki nem tud most tutira megjósolni. (És akkor még nem szóltunk az idei dalfesztiválon fellépő valóban „minőségi” ellenfelekről, az örmény Aram MP3-ról, a holland Common Linnets country-rock duóról, a svéd Sanna Nielsenről, illetve a fifikás hangú német Elaizáról.)

Szóval, kíváncsian várjuk a szombat estét. És, hát igen, drukkolunk Andrásnak. Aki a döntőben az alábbi dallal fog Dánia fővárosában szombaton fellépni.

———————————————————————-

…És eldőlt. Kállay-Saunders András ötödik lett a Running-gal. Ez eddig a második legjobb magyar helyezés. (1994-ben Dublinban Bayer Friderika negyedik lett a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal.) Szépen potyogtak a pontok több országból is (sőt, a pontozás elején több fordulón át vezette is a mezőnyt), de a „toleráns” és még toleránsabb Európa sokkal inkább Conchita Wurstra kacsingatott. Igen, a szakállas osztrák nőre. Aki férfi. No comment. Vagyis de. Egy vicc (az Indexről):

– Miért sír az osztrák nő?
– …
– Mert férfi.

Hát ennyi. (Különben egész jól szavaztak, akik szavaztak! 🙂 )

Szerinted hogy végez majd Kállay-Saunders András Running című dala?

  • Az első öt között! (67%, 8 szavazat)
  • Hátrébb... (33%, 4 szavazat)
  • Az első helyen!!! (0%, 0 szavazat)

Szavazók száma: 12

Betöltés ... Betöltés ...