Quilling az V. A osztályban

Quilling_technika_sav

A quilling technika nem más mint színes papírcsíkok feltekerése és ragasztása. A motívumok, színek kombinálásával egy egyszerű dobozból, képkeretből művészien szép tárgy varázsolható. De készíthetünk képeslapot, karácsonyfadíszt, díszíthetünk kifújt tojást stb.

Úgy tűnik, hogy ez a technika még Egyiptomból származik, csak akkor még nem papírcsíkokat tekergettek, hanem papiruszt. A reneszánsz időszakában francia és olasz apácák, szerzetesek a könyvek díszítésére alkalmazták ezt a technikát. A XVIII. századi Európában a papírcsíktechnika mint hobby terjedt el a hölgyek között. Idővel ez a módszer számos változáson ment keresztül, ami a felhasznált anyag típusát, a motívumokat, színeket illeti. De a cél ugyanaz maradt: egy egyszerű tárgyat szebbé, látványosabbá varázsolni.

A felhasznált anyagok nagyon egyszerűek: színes papírcsíkok, quillingtű, ragasztó és persze a fantáziánk. Innen tovább beszéljenek a képek. (Amiken, többek között, az V. A osztály alkotásai láthatók: virágok, karácsonyi csillag és koszorú, képeslapok, márciuskák, mécsestartó, poháralátét, illetve tálkák.)