Fogyasztók védelme

Fogyasztovedelem_sav

Az Iskola másként hét keretében szerdán, április 9-én a 10. C és a 11. C osztály diákjai két szakmai foglalkozáson vettek részt. Az egyiket az Arad megyei Fogyasztóvédelmi Hatóságtól érkezett Andrea Roșoga tartotta, a másikat pedig Mirela Horga, a megyei Közegészségügyi Hatóságtól. (Tudtátok, hogy Romániában már 1922 óta létezik fogyasztóvédelem?) A meghívottak bemutatták, hogy mire kell odafigyelnie egy vállakozónak ahhoz, hogy megfelelő szolgáltatást vagy terméket tudjon ajánlani. Azt ajánlották nekünk, hogy biztonságosabb, ha üzletekből vásárolunk, hiszen az ott található termékeket leellenőrizte a fogyasztóvédelem.

Mirela Horga azt is elmondta nekünk, mire lenne szükségünk egy saját vállalkozas alapításához, illetve hogy milyenek a tökéletes körülmények egy iskola számára. Sok jó tanácsot kaptunk tőle, például: mindig nézzük meg a termék szavatossági idejét; tartsuk meg a nyugtát; ha lehet, otthon étkezzünk, mert az a legegészségesebb; mielőtt aláírnánk valamit, olvassuk el végig figyelmesen…

A diákok érdeklődve tehették volna még fel kérdéseiket, viszont ez nem következett be. A beszélgetések jó hangulatban teltek el.

[Fotó: Bortoș Júlia]