Zrínyi eredményhirdetés

Zrinyi_2014_sav

Életünk minden pillanatát átszövi a matematika. Nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk vele valamilyen formában. És ez nemcsak az iskolai matematikaoktatásra érvényes. Ez a tantárgy nemcsak a képleteket, tételeket és szabályokat sulykolja belénk, hanem megtanít gondolkodni, logikus összefüggéseket keresni, és így kalauzol a mindennnapi életben.

Azok a diákok, akik március 10-én, hétfőn délután, négy órától a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében gyülekeztek, már látják ennek a tudománynak a szépségét és nagyon ügyesen lavíroznak a matematika ösvényein. Ugyanis március 10-én, hétfőn került sor a február 21-én megszervezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny legjobbjainak díjazására. Büszke szülőkkel és elégedett pedagógusokkal telt meg ekkor a díszterem. A 286 Arad megyei versenyző közül 48 diákot jutalmaztunk, minden évfolyamon a hat legjobbat. (A líceumi osztályokban összesen hat jutalmazott volt, tekintettel a kisebb létszámra.)

Az is kiderült, hogy megyénket a kecskeméti döntőn, április 16–18. között a következő tanulók fogják képviselni: Komori Viktória (III. osztály), Back István Levente (IV. o.) és a hatodikos Spir Rebeka Petra, mindannyian a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai. De szintén a zrínyis eredmények alapján jutnak el néhányan a március 28–30. között Marosvásárhelyen megtartandó Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaversenyre: Diel Eduárd Márk (III. osztály, Csiky Gergely Főgimnázium) és Kovács Márk (IV. osztály, Aurel Vlaicu Általános Iskola). A nagyobb diákok a szegedi Makkosházi Matematikaversenyre kapták meg a meghívót. Akik a vándorkupát onnan igyekeznek majd elhozni: Mészár Anna Orsolya (V. A, Csiky), Mészáros Leticia (VI. osztály, Csiky), Kurunczi Viktória (VII. B, Csiky) és Zsámbók Emese Mária (VIII. osztály, Zimándújfalui Általános Iskola).

A verseny Arad megyei díjazottjainak nevét az alábbi táblázatban tekinthetjük meg: 

Letöltés (PDF, 169KB)

Köszönet a pedagógusoknak a felkészítő munkájukért, a szülőknek és a szponzoroknak a támogatásért! A gyerekeknek üzenem: „Jövőre veletek ugyanitt”. Addig is jó munkát és kellemes matekozást!

További részletek a díjazásról a Nyugati Jelen cikkében olvashatók.

[Fotó: Ilona János, Kurunczi Ferenc]