Tavaszi csízió – Indul a Kurutty!

Kurutty_helyi_szakasz_2014_sav

Hány tagja van egy farkasfalkának? Hol hozza világra kölykét a barnamedve? Melyik évszakban alakul át a lárva kifejlett tücsökké? Mivel táplálkozik a közönséges denevér? Ilyen és ehhez hasonló villámkérdésekre is válaszoltak ügyesen a csikys kisiskolások a Kurutty általános műveltségi vetélkedő körzeti szakaszán, március 1-jén, szombaton. A Nemzeti Oktatási Minisztérium jóváhagyásával meghirdetett versenyre iskolánkból 5 négyfős csapat jelentkezett, mégpedig az Oroszlánkirályok, a Tigrisek, az Okoslovagok, a Karib tenger hősei és a Foltos jaguárok. (Más aradi iskolából idén nem nevezett be csapat.) 

A több szakaszban (helyi, körzeti, megyei, országos) zajló vetélkedő idei témája a Tavaszi csízió, e köré csoportosultak az immár hagyományossá vált témakörök: Művészetek és Állatvilág, Anyanyelv és Matematika, illetve Idegen nyelv és Ügyességi próba. Az előkészületek (ülésrend kisorsolása, csapatok sorszámozása, bemutatkozások, kitűzők kitöltése) után mindhárom témakörre 45-45 perc jutott, majd közös éneklés, zenehallgatás, és gyermekjátékok zárták a tartalmas délelőttöt.

A korábbi évekhez hasonlóan, a csapatokat ezúttal is egy-egy elsős, másodikos, harmadikos és negyedikes kisdiák alkotta. Bálint Erika tanító, Bencsik Anca angoltanár, Kurunczi Enikő tanító, Páll Mária biológiatanár és Sipos Gabriella pszichológiatanár alkotta a zsűrit, amely a képzeletbeli dobogóra a következő három csapatot állította fel: 1. Tigrisek (93,5 pont) 2. Karib tenger hősei (71 pont) 3. Foltos jaguárok (69 pont). Ők vesznek majd részt április 5-én a Kurutty megyei szakaszán, ahol a zerindi Koalák (87,5 pont), Ebihalak (85,5 pont) és Tigrisek (80,5 pont) csapattal fognak megmérkőzni. (Bizony, Tigrisek a Tigrisekkel fognak versenyezni! 🙂 )