A barátság az, amikor…

Feltette valaha valaki magának azt a kérdést, hogy mi is az a barátság?! Jelen van életünkben, de mégsem biztos, hogy pontosan meg tudjuk határozni, mit jelent igazából.

A pszichológia tanárnőtől azt a házi feladatot kaptuk, hogy minél több, különböző korosztályú embernek feltegyük a kérdést, számára mit jelent a barátság. (A megkérdezett személyek életkora 6-tól 91 évig terjed. Nevük az alábbi idézetekben egyértelműen nem jelenik meg.) Hasonló, illetve egymástól eltérő véleményekre is bukkantam. Lássuk csak!

„A barátság szeretetet és együtt játszást jelent.” (7 éves gyermek)

„A barátság az, amikor új dolgokat próbáltok ki, mint például a nutellás chipset.” (16 éves tanuló)

„Szép dolog, amihez idő kell, hogy kialakuljon… rövid idő alatt viszont nagyon könnyen megszakadhat.” (17 éves tanuló)

„A barátság kölcsönös segítségnyújtást és egymás támogatását jelenti.” (20 éves „naplopó”)

„Barátok már csak képileg vannak, mert mindenki irigy a másikra. Barátság pedig barátok nélkül nem létezik!” (46 éves apuka)

„A barátság jó, a barát a barátoknak vesz sört, például a barátaimat ingyen nyírom meg… amikor jó kedvem van.” (50 éves borbély)

„Sajnos, a barátság nem egy életen át tart, de míg két ember megérti, meghallgatja és támogatja egymást, addig megérte minden pillanatát!” (91 éves dédi)

A válaszokat elolvasva rájöttem, hogy nem korosztálytól, hanem személytől függenek. A több száz véleményből ezek voltak azok, amelyek igazán felkeltették a figyelmemet, ezért gondoltam úgy, hogy érdekes lenni megosztani másokkal is. Lejjebb az ismert Micimackó-dal hallható, látható, amely szerintem tökéletesen illik ahhoz a fogalomhoz, hogy BARÁTSÁG.

P.S. Kíváncsi vagyok mások véleményére is… mint például a tiétekre! Nektek mit jelent a barátság? Szabad hozzászólni! 😀

Egy hozzászólás a(z) “A barátság az, amikor…” bejegyzéshez

  1. Szamomra mit jelent a baratsag? A baratsag azt jelenti,hogy 2test vagyunk 1 lelekben. Amikor akar csak egy pillantasbol, rajosz mire is gondol eppen, amikor nem kell mondania semmit, es te tudod mi bantja, amikor senki tarsasagara nem vagysz, s legszivesebben mindent hatrahagynal,de o akkor is ott van melletted, es nem hagy magadra! Neki nem szamit,hogy nezel ki,mit ertel el az eletben, nem szamit ha hibazol,soha nem hagy magadra,es mindeg ott lessz melletted, joban-rosszban,mert egy igaz barat akkor is barat ha epp semmid se nincsen mar, nem csak akkor,amikor mindened megvan! Szamomra ezt jelenti a baratsag, hogy mindeg minden korulmenyek kozott, tamogatjuk a masikat, mellette vagyunk,es a legnehezebb idoszakban sem hagyjuk magara! 🙂

Hozzászólások lezárva.