Helyesírók országos versenye – erős csikys részvétellel

Implom_orszagos_2014Immár hatodik éve rendezik meg Sepsiszentgyörgyön az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny országos döntőjét. Iskolánkat idén négy diák képviselte ezen a megmérettetésen, név szerint Ilona Eszter (X. A), Ilona Judit (IX. A), Kovács Henrietta (XI. A) és Siska-Szabó Lehel (IX. A). Felkészítő tanáraik Rudolf Ágnes, Ruja Ildikó és Nyári Andrea voltak.

A hosszadalmas és fárasztó vonatút után január 30-án, csütörtökön este érkezett meg a kis csapat a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumba, ahol másnap, 31-én következett a verseny. Pénteken délelőtt 10 órától a tollbamondásra, 11-től pedig a feladatlapok megírására került sor. A versenyen részt vevő 65 középiskolai diák közül Kovács Henrietta a 15. helyen végzett 119 ponttal, Ilona Eszter 116 , Ilona Judit 115, míg Siska-Szabó Lehel 88 pontot gyűjtött.

A magyarországi (gyulai) döntőre induló kilencfős csapatba az aradiak nem kerültek ugyan be, viszont az elért komoly pontszámok alapján a versenyen résztvevő 32 erdélyi iskola közül a Csiky a 3. helyen végzett! Az összpontszámok átlagát tekintve pedig Arad megye szintén a harmadik helyen végzett, Bihart, Kovásznát, Kolozst, Hargitát és más megyéket leelőzve. Szép eredmény, amelyhez gratulálunk a csikyseknek! Az országos döntő részletes eredményeit az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége honlapjáról letölthető Excel-táblázatban nézhetjük meg.

[Fotó: Ilona Eszter, Ilona Judit]