Lángol az ország

ukranszombat3

Beszéljünk mai témánkról: a politikáról… az ukrán politikáról.

Hatalmas tömegek tüntetnek Ukrajna fővárosában és más városokban is, mert az ukrán kormány megszakította az uniós csatlakozási tárgyalásokat. Kijev központi terén és a környéken összegyűlt emberek hatalomváltást követelnek és az uniós tárgyalások folytatását. A tüntetők ledöntötték a Lenin-szobrot és a rendőrökkel harcolnak, akik fel akarják oszlatni a tömeget. (A tüntetés kirobbanásáról ITT olvashattok.)

Semmi jogom beleszólni Ukrajna dolgaiba, de szerintem ha a nép valamiért elégedetlenkedik, akkor ott a kormány is hibás. Értem én, hogy a nagy politikusok jobban tudják, mi zajlik a világban, mit tehetnek meg és mit nem, kikkel szövetkezhetnek és kikkel nem, de egy adott ponton be kell látniuk, hogy a nép akarata is számít.

Szóval a még 2013-ban kitört kijevi tüntetésekről találtam rendkívül szuggesztív képeket, ITT. Alább pedig egy nagyon látványos videót nézhettek meg az ukrán helyzetről. (És milyen érdekes, a videó alatt hallatszó zene videoklipjében – Jay-Z & Kanye West No Church In the Wild – is rendőrök harcolnak a tüntetőkkel, de ez csak mellékes információ.)