Sportolimpia, asztalitenisz, csikys díjazottak

asztalitenisz_savJanuár 20-án, az Aradi VSK Eminescu utcai sporttermében rendezték meg a gimnazista és líceumi fiúk és lányok asztalitenisz iskolás sportolimpiájának megyei döntőit. 28 iskolából érkeztek a megye legjobbjai. Iskolánkat a gimnazisták versenyében Takács Andrea (VI. o.) és Bartha Attila (VII. A) – testnevelő tanár: Erdélyi Kinga –, valamint Takács Norbert (V. B), a licistákéban pedig Bálint Bernadett (XI. B) és Pozsár Alex (XII. B) – testnevelő tanár: Erdei Emese – képviselték.

A gimnazisták megyei döntőjének lány versenyében Takács Andreának nem sikerült továbbjutnia a csoportszakaszon, ám a fiúk versenyében Bartha Attila a 2. helyen végzett. A dobogós helyezettek a fiúk mezőnyében: 1. Mladin Paul (A. M. Guttenbrunn Líceum) 2. Bartha Attila (Csiky Gergely Főgimnázium) 3. Bogdan Raul (Avram Iancu Általános Iskola). A lányok mezőnyében pedig: 1. Brie Raluca (Mihai Eminescu Általános Iskola) 2. Mitran Andreea (Avram Iancu Általános Iskola) 3. Vinter Monica (Simándi Általános Iskola) és Gazsó Annabella (Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola).

A líceumi tanulók fiú versenyében a csikys Pozsár Alex nem jutott ki a csoportból, a lányok versenyében viszont a többszörös országos korosztályos bajnok, Bálint Bernadett az első helyen végzett. A dobogós helyezettek a fiúk mezőnyében: 1. Boata Edgard (Élelmiszeripari Líceum) 2. Istrate Samir (Aurel Vlaicu Líceum) 3. Todor Cristian (Pedagógiai Líceum). A lányok mezőnyében pedig: 1. Bálint Bernadett (Csiky Gergely Főgimnázium) 2. Crișan Bianca (A. M. Guttenbrunn Líceum) 3. Mateuca Denisa (A. M. Guttenbrunn Líceum).

A győztesek a giurgiui országos döntőre kvalifikálták magukat, amelyet 2014. április 25–27. között szerveznek meg. Gratulálunk nekik!