Helyesen írók versenye [FRISSÍTVE!]

Implom_Jozsef_2014_sav

Ma, 2014. január 11-én zajlott le az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulója. Ezen 10 kilencedikes, 4 tizedikes, 9 tizenegyedikes és 3 végzős, tehát összesen 26 csikys diák vett részt.

Délelőtt 10 órakor Rudolf Ágnes és Nyári Melinda magyartanárnő osztotta ki a feladatlapokat, majd rövid szóbeli útmutatást követően a tollbamondással kezdődött a verseny. Ez sem volt „könnyű falat”, ám ahogy a lenti véleményekből kitűnik, a versenyzők többsége inkább a feladatlapos résztől tartott inkább. Kevéssel fél tizenkettő után hagyta el a termet az utolsó versenyző, majd kezdetét vette a javítás. Aradról különben 4 diák juthat tovább a január 30.–február 1. között Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő országos szakaszra.

A tollbamondás szövegét, illetve a feladatlapot tartalmazó dokumentum ITT, a javító kulcs pedig ITT tekinthető meg. Még a verseny kezdete előtt kérdeztünk meg néhány diákot arról, hogy hogyan készült fel, illetve milyen eredményre számít. Alább az ő véleményüket olvashatjuk el.

Az eredményeket néhány nap múlva teszik közzé.

Gulyás Beatrix (XII. A): – Negyedik alkalommal veszek részt az Implom József helyesírási vetélkedőn. Régebbi feladatok megoldásával készültem fel, és átnéztem a helyesírási szabályzatot… egy kicsit. Ha a lehetséges pontszám háromnegyede meglesz, az nekem már kielégítő, mivel az eddigi években valamivel több mint a fele volt csak meg.

Molnár Katalin (XII. D): – Először veszek részt a versenyen. Átnéztem azokat az anyagokat, amiket a magyartanárnő elküldött, s remélem, hogy jól fog sikerülni.

Kovács Henrietta (XI. A): – Harmadik alkalommal veszek részt ezen a versenyen. Mára leginkább az emlékeimből készültem, azonkívül pedig a helyesírási szótárt és a szabályzatot néztem át. Ha a pontszám háromnegyedét elérném, az úgy szép lenne. A földrajzi nevek helyesírása tűnik a legnehezebbnek nekem.

Tóth Bianka (XI. A): – Tavaly és tavalyelőtt is részt vettem ezen a versenyen. Mára átnéztem a helyesírási szótárt és még az emlékeimben kutatok, hogy minél jobban teljesítsek.

Belkó Viktória (XI. C): – Első alkalommal veszek részt ezen a versenyen. Átnéztem a helyesírási szabályzatot az interneten, de nem tudom, hogy pontosan milyen stílusú próbák lesznek itt.

Cara Alessio (X. A): – Tavaly is résztvettem ezen a vetélkedőn. Én is belenéztem a helyesírási szótárba, főleg a földrajzi neveknél, mert általában azok a legnehezebbek. Legalább a pontszám fele meglegyen, én úgy szeretném.

Sandu Roland (X. C): – Sohasem voltam még magyar helyesírási versenyen. Az osztályból önként jelentkeztem, és a lehetséges pontszám felét szeretném elérni.

Csomós Roland (IX. A): – A magyartanárnőnk által adott anyagból és helyesírási szótárakból próbáltam készülni. Természetesen szeretnék a négy továbbjutó közé kerülni.

Komori Antónia (IX. A): – Első alkalommal vagyok én is ezen a versenyen. Nekem mindegy, hogy mennyi pontot érek el, a lényeg, hogy itt vagyok és majd tanulok a hibáimból.