Fotókiállítás a Tóth Árpád teremben

Zoli_fotoOktóber 10-én, a Csiky dísztermében fotókiállítást tekinthetett meg az iskola több mint száz diákja. (Akik a VIII–XII. osztályokból jelentkeztek a rendezvényen való részvételre.) Siska-Szabó Zoltán természetfotós képei néhány nappal ezelőtt már megtekinthetőek voltak, ám a bemutató csak most érkezett el a diákok számára.

A bemutatón Ilona János tanár üdvözölte a vendéget és a jelenlévőket, majd a természetfotós által készített zenés vetítést nézték meg a jelenlévők. A kisfilm után a kiállított képek rövid bemutatása következett, majd a vendég az érdeklődők rendelkezésére állt. A fotográfus mesélt eddigi fényképész múltjáról, fényképezési szokásairól. Például arról, hogy a nagynénje fényképész volt, ennek hatására kezdett el ő is fotózni. A természetjáráshoz a katonaévei alatt jött meg a kedve, és kipróbálta már a természetfotózás minden formáját (tájkép-, makro-, barlangfotózás stb.). Néha céltudatosan megy el egy-egy helyre fotózni, máskor pedig a véletlen hozza elő belőle a fényképezőgép kattintgatásának kényszerét. A fotográfus képei nem emberekről készülnek, mégis az emberekről, annak a környezetre való káros hatásáról szólnak. A felvételek intő jelek, és a kiállított képek közül talán mind szimbolikus tartalommal bír. Az előadás végén a természetfotós néhány jótanáccsal látta el a kezdő fotósokat. Siska-Szabo_Zoltan_fotokiallitas

Jó szokásomhoz híven, ismét megszólaltattam pár diákot.

– Hogy tetszett a kiállítás?

Csomós Roland (IX. A): – Nagyon érdekes képek voltak és megdöbbentő, hogy az ember mekkora mértékben tud kárt tenni a természetben. Ezt nagyon jól mutatják a kiállított fotók.

Birta Andrea (IX. A): – Tetszettek a fotók, és Siska-Szabó úr képkészítési technikája is nagyon tetszik. Látszik, mennyire szeret a természetben járni. Én is fotózok állatokat, növényeket és néha életképeket.

[Fotó: Bortoș Júlia] 

Egy hozzászólás a(z) “Fotókiállítás a Tóth Árpád teremben” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.