Érettségi 2013 – a (könnyebbik) felén túl…

angol_vizsga-1 Lejárt az A, B, D és C próba (ebben a sorrendben). Van olyan végzős, aki mind a négy szóbeli / gyakorlati vizsgán részt vett, van, aki három, s van, aki csak két alkalommal kellett hogy megjelenjen a vizsgabizottság előtt. (Utóbbiak ECDL vizsgával és / vagy Cambridge angol nyelvvizsgával rendelkeznek.) Van, aki könnyűnek találta a kapott tételeket, s van, aki nem. Van, aki szerint súlytalanok (hogy azt ne mondjuk, fölöslegesek) a szóbeli próbák, hiszen a kapott minősítések úgysem számítanak bele a végső átlagba… és többnyire ez az általános vélemény.

Akárhogy is vesszük, eltelt az idei érettségi első három hete, már csak egy van hátra, de az a legtöményebb lesz! Következnek ugyanis az írásbeli próbák, amelyekre érdemes a hétvégén még jól rákészülni, ismételni, de megfelelően pihenni is, máskülönben a lehető legváratlanabb helyzetben ütközik majd ki a stressz miatti fáradtság, kimerültség.

Az írásbeli próbák pontos menetét, a velük kapcsolatos tudnivalókat holnap (szombaton) vesszük majd át itt, a weblapon. Most csak annyit, hogy akinek esetleg hiányos maradt az értékelő lapja (amelyen a nyelvi és a számítástechnikai próbákon elért minősítéseket tüntetik fel), adja le hétfőn reggel az érettségi bizottságnál, az első emeleti infoteremben, és egy-két napon belül kitöltik azokat. (Azok is adják le, akiknek elismert számítástechnika vizsgájuk, vagy nyelvvizsgájuk van.) Nem árt, ha az érettségi vizsga végéig meg is őrzitek ezeket az értékelő lapokat.

További érettségi információk tehát szombaton délután, este várhatók!

(A mellékelt fényképeken az angol nyelvvizsgára várakozó XII. D-s lányok és fiú láthatók. Hm, még az emlékkönyv kitöltésére is jutott idő! :))