Díjak, mosolyok, VAKÁCIÓ!!! – Középiskolás évzáró (2/2.)

evzaro_9-11_techno-1 Ahogy az már lenni szokott, az utolsó évzáró mindig a leglazább. Idén sem volt ez másként. Június 27-én reggel, a technológia szakos osztályok évzáróján már a vakáció rózsaszín fellege (hm!) töltötte be a Tóth Árpád-termet. (Miközben a szomszédos könyvtárban keményen zajlott az érettségi szóbeli vizsgája angol nyelvből…) A zsongó diákseregnek és csöndesebb tanáraiknak Hadnagy Éva aligazgató tartott rövid évértékelőt. Ezúttal is, akárcsak a korábbi évzárókon, kiemelte a sikeres rendezvényeket, programokat, de utalt az elégtelen tanulmányi eredményekre, a bukásokra és évismétlésekre is.

Az asztalra elhelyezett jutalomkönyvek, oklevelek halmazát először Nyári Melinda, a IX. B (turizmus szak) osztályfőnöke ritkította. Első és második helyezettje ezúttal nem volt, harmadik helyezett viszont igen, mégpedig Kócsó Alexandra, 8,70-es átlaggal. Rudolf Ágnes, a IX. C (közgazdaság szak) osztályfőnöke Boda Krisztinának nyújtotta át az első helyezettnek járó díjat (9,50-es átlagért). Bencsik Anca, a IX. D (elektronika és automatizálás) osztályfőnöke az angol érettségi miatt nem lehetett jelen az évzárón (pontosabban jelen volt, de csak a legelején, a vizsga megkezdése előtt), helyette ezért Pattus Illés fizikatanár jutalmazta Csóti Endrét dicséretes tanulmányi eredményéért. 

Kreitler Tímea osztályában, a X. B-ben (turizmus szak) Heredi Evelina érte el a legjobb eredményt, 9,31-es átlagot, ezért második díjat kapott. Tóthpál Renáta, a X. C (közgazdaság szak) osztályfőnöke a boldogan mosolygó Veres Bernadettet (9,68 – hm, az igen!) jutalmazta, merthogy ő lett az osztályelső. (Jó, hát igazából minden díjazott boldogan mosolygott, még szép. :)) Pattus Illés a saját osztályában (X. D, elektronika és automatizálás szak) Sárosi Lőrincz tanulmányi eredményét dicsérte meg.

A jövő évi (technológiai) végzősök, azaz a mostani tizenegyedikesek mezőnyében először a XI. C turizmus osztály legjobbjait hívta ki László Anett osztályfőnök, elsőként Csipkár Noémit, az első helyezettet (9,67-es átlag, az se rossz!). A XI. D (közgazdaság) osztályfőnöke, Erdei Emese nem lehetett jelen az évzárón, hiányában Tóthpál Renáta jutalmazta (volna) Bella-Pscherhoffer Rékát (9,35-ös átlag, második helyezés), de mivel Réka sem volt jelen, a díjat testvére, Berta vette át. (Aki meg harmadik helyezett lett, tehát lett bőven díj a családban! :)) A XI. E (elektronika és automatizálás) osztály második helyezettje Mészár Tamás lett, 9,07-es átlaggal, de mivel ő is hiányzott, a harmadik helyezett Feier Dánielt és a dicséreteseket jutalmazta Gerebenics Mihály osztályfőnök.

Különdíjat kaptak a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen eredményesen résztvevő tanulók és a Csiky-Csuky diáklap szerkesztésében közreműködő diákok is. Képzőművészeti munkájáért Pálfi Mónika, az iskolai weblap szerkesztésében való közreműködéséért (főként a rengeteg fotóért) pedig Bortoș Júlia vehetett át különdíjat (mindketten a IX. C osztály diákjai).

Az osztályfőnökök többsége rövid jellemzéssel, élmények felelevenítésével kísérte a díjátadást, ezzel is elősegítve a hangulat oldódását. A végén ezúttal is jelzést kaptak a diákok Az én Aradom című fotó- és vidópályázatról.

Gratulálunk valamennyi csikys osztály valamennyi díjazottjának! Kívánjuk, jövőre legyenek még többen! És legyen szép vakációja minden csikysnek!!! (És minden más iskolásnak is, még szép. Na meg azért a tanároknak is, még szép!)

———————————————————————–

Megjegyzés
Ahhoz, hogy valaki első helyezettnek járó díjat kapjon, 9,50 és 10-es közötti évi átlaggal kell rendelkeznie. A második díjért legalább 9,00 és 9,50 közötti átlag, a harmadik díjért pedig legalább 8,50 és 9,00 közötti évi átlag elérése szükséges. Dicséretet legkevesebb 8,00 és 8,50 közötti átlagért lehet megítélni. (Amúgy az idei V–XII. osztályok valamennyi díjazottját tartalmazó táblázatot is hamarosan közzétesszük.)

[Fotó: Ilona János, Bortoș Júlia]