Tanévzárás az V–VII. osztályosoknál

evzaro_5-7_2013-1 A forró meleg reggelen is kellemes hűvösben ünnepelték az V–VII. osztályosok a nyári vakáció eljövetelét. Merthogy számukra, nagy valószínűséggel, ez lehetett az évzáró legfontosabb üzenete. Előtte azonban, akár akarták, akár nem (persze, hogy akarták!), végig hallgatták a sok-sok díjazott, illetve dicséretben részesült tanuló nevét és meg is tapsolták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó társaikat.

Június 20-án, csütörtökön 9 órakor a Tóth Árpád-teremben összegyűlt diákok, tanárok és (szép számban) szülők, hozzátartozók előtt Mészáros Letícia (V. osztály) szavalt, Csiszár Balázs (VII. o.) énekelt, majd Hadnagy Éva aligazgatónő értékelte tömören, velősen az elmúlt tanévet. Megdicsérte a jó, vagy nagyon jó eredményt felmutató diákokat, de azt sem hallgatta el, hogy az V–VII. osztályokból öt diáknak pótvizsgáznia kell majd, négyen pedig évismétlésre maradtak. Ezúttal is, akárcsak az elemi osztályosok évzáróján fontosnak tartotta megköszönni nemcsak a lelkiismeretes tanárok munkáját, hanem a szülők segítségét, tanácsait is. Így és csakis így vált lehetővé az a sok közösségépítő rendezvény, amelyen együtt ünnepelhetett, örvendhetett minden korosztály. 

Ezután az osztályfőnökök léptek sorban a mikrofon elé és jutalmazták az arra méltó tanulókat. Akik közül a legjobban, valószínűleg, az első díjasok örvendhettek: Spir Rebeka Petra az V. osztályból (10-es átlag, osztályfőnöke Erdélyi Kinga), Dudaș Izabella a VI. A-ból (9,93-as átlag, osztályfőnöke Drasztyl Andrea), Kurunczi Viktória a VI. B-ből (10-es átlag, osztályfőnöke Back Mária), illetve Hegyi Boglárka a VII.-ből (10-es átlag, osztályfőnöke Siska-Szabó Hajnalka). Különdíjban részesültek azok a diákok, akik eredményesen szerepeltek a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny, a Simonyi Zsigmond Helyesírási Vetélkedő, a Kenguru, a Csillagszerző Matematikaverseny, a Makkosházi Matematikaverseny, a Nagy Vagy, illetve az Arad, mozdulj meg! sportvetélkedő, illetve sok más vetélkedő valamelyikén. Ahogy a képsorozatból is látszik, a díjazottak közül többen – Naschauer Kinga, Spir Rebeka Petra, Kurunczi Viktória, Spier Szilvia, Back Annamária, Hegyi Boglárka, Mészár Zsófia, és mások – több vetélkedőn is öregbítették az iskola hírnevét. Gratulálunk nekik! Hajrá, többiek is!

Házi feladatot is kaptak a diákok! Bizony! A Csiky Gergely Főgimnázium és az Alma Mater Alapítvány közös szervezésében meghirdetett Az én Aradom című fotó- és videopályázatot Ilona János ismertette a diákokkal és szüleikkel. Az V–VII. osztályos diákok Aradon, Aradról készült fotókkal vehetnek részt ezen a versenyen, amelynek részletesebb leírását itt találhatjuk meg. Illusztrációként egy Aradról szóló zenés fotóvetítést tekintettek meg a jelenlévők.

Az ünnepség zárásaként a csikys általános iskolások kórusa lépett fel Szabó Csilla zenetanárnő vezényletével.