Infón túl, angol (német) előtt

computing Június 17–18-án sikeresen lebonyolítottuk az érettségi vizsga számítástechnika próbáját. Hétfőn egy, kedden pedig két csoport is vizsgázott, tehát ezen a napon mindkét informatika teremben bőségesen izzadtak a végzősök (is).

Az írásbeli, illetve a gyakorlati munka kiértékelése után, az elért pontszámok függvényében a következő eredmények születtek: az 57 vizsgázó közül 3-an alapfokú (începător), 15-en alsó-középfokú (mediu), 28-an felső-középfokú (avansat), 11-en pedig felsőfokú (experimentat) minősítést szereztek. Ahogy azt korábban megírtuk, 24 diák már előzőleg megszerezte az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (letette az ECDL-vizsgákat), s így mentesült a számítástechnika próbán való részvétel alól. (Pontosabban felsőfokú/experimentat minősítéssel elismerték számukra a vizsgát.) Nyolc korábbi végzősünk pedig egy előző alkalommal tette le a számítástechnika vizsgát.
———————————————————————————–
dictionary Június 24-én, hétfőn az ortodox pünkösd miatt szünnap lesz. Június 25-26-27-én (kedden, szerdán és csütörtökön) következik a C próba, vagyis az idegen nyelvi készségek felmérése. Az összesen 89 csikys érettségiző közül 15-en sikeres angol nyelvvizsgát tettek (róluk külön bejegyzésben írunk), 10-en pedig korábbi érettségin vizsgáztak. 64 végzősünk vesz részt tehát az idei vizsgapróbán, közülük 63-an az angol nyelvet választották, 1 diák pedig a németet.

A tavalyihoz (és tavalyelőttihez) hasonlóan ezúttal is három „felvonásban” zajlik majd a nyelvvizsga:
1. a hallott szöveg értelmezése (20 percet tart) – kedden délben, 12 órakor kezdődik
2. írásbeli vizsga (2 órát tart) – szintén kedden, 13:30-kor kezdődik
3. szóbeli vizsga – szerdán és csütörtökön, a földszinti hirdetőtáblán (a bejárat mellett balra) kifüggesztett listák alapján.

Az 1. és 2. vizsgapróba helyszíne a 202-es, U11-es, U12-es és az U13-as terem lesz (az új épületrész első emeletén), a földszinti hirdetőtáblán, illetve a termek ajtaján kifüggesztett beosztás szerint. Ezekre a próbákra a diákok legkésőbb félórával a feltüntetett időpont előtt jelennek meg.

A szóbeli vizsga szerdán és csütörtökön is reggel 9 órakor kezdődik a könyvtárteremben, erre a diákok a földszinti hirdetőtáblán kifüggesztett beosztás szerint jelennek meg, legkésőbb egy órával a feltüntetett időpont előtt.

Mindhárom próbára szükséges elhozni a személyi igazolványt (vagy, annak hiányában, az útlevelet), illetve a szóbeli vizsgák eredménylapját is, amelyre kedden a számítástechnika vizsga, szerdán, illetve csütörtökön pedig az angol nyelvvizsga minősítéseit fogják bejegyezni. (Az eredménylapot érdemes megőrizni az érettségi vizsga végéig, hiszen bármilyen kérdéses helyzetben ezzel is bizonyítani lehet a szóbeli vizsgák eredményeit.)

Kérdéseket, észrevételeket itt, hozzászólásként lehet jelezni, illetve a vizsganapokon az érettségi bizottságnál, az iskola titkárságán.