Újabb matekversenyek

matekversenyek-1 Az áprilisi hónapban sem tétlenkedtek az V–VIII. osztályos matematikusok.

Április 20-án Kurunczi Viktória VI. osztályos diákunk a ±Poezie versenyen képviselte iskolánkat. Ezen a versenyen olyan tételeket kell hogy megoldjanak a diákok, melyek román nyelvi ismereteket és matematikai tudást is feltételeznek. Viki az ott elért pontszámmal bejutott az országos szakaszra, melyet az idén Focşani-ban tartanak, május 25-én.

Április 22-én négy csikys diák vett részt a szegedi Makkosházi Matematikaversenyen. Az V. osztályosokat Mészáros Leticia, a hatodikosokat Farkas Zsófia, a hetedikeseket Hegyi Boglárka, a nyolcadikosokat pedig Ilona Judit képviselte. Ők azok a diákok, akik a Zrínyi Matematikaversenyen elsők vagy másodikok lettek, de nem jutottak ki a döntőre. A hasznosat összekötöttük a kellemessel. Mivel a verseny ottani idő szerint délután 2 órakor kezdődött, előtte megláttogattuk a Szegedi Vadasparkot, a verseny után pedig a Vértó mellett 2010-ben felállított székelykapukat néztük meg. 

Április 25-én, csütörtökön ismét Szegedre utaztunk, mivel Kurunczi Viktóriát meghívták a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny díjkiosztójára (a verseny döntőjén néhány héttel ezelőtt vettünk részt). A pontos helyezésről a szervezőkön kívül senki nem tudott semmit. Színvonalas táncbemutató, népdaléneklés, mesemondás törte meg a díjkiosztás menetét, ezzel is fokozva a feszültséget a várakozókban. Annál nagyobb volt az öröm, amikor kiderült, hogy Viki 100%-os teljesítménnyel az első helyet szerezte meg.

Gratulálok minden résztvevőnek és kívánok számukra jó munkát a hátralévő néhány iskolai hétben.

[Fotó: Spier Tünde, Ilona Judit]