Egy doboz szeretet…

ciposdoboz_2012-1 Karácsony közeledtével iskolánk diákjai érdeklődtek, hogy idén is indítunk-e „cipősdoboz-akciót”. Ez azt jelenti, hogy jó minőségű ruhaneműt, cipőt, játékot és még sok hasznos tárgyat csomagolunk egy-egy cipősdobozba, s ezt rászoruló gyerekeknek juttatjuk el. Idén is, akárcsak tavaly, Rogoz Marianna tanárnő irányította ezt az akciót. Körözvényt küldtünk ki az egész iskolában az előkészítő osztálytól a végzősökig, hogy adakozásra biztassuk őket.

A diákok nagy lelkesedéssel hozták be a szebbnél szebb dobozokat, amelyek szépen be voltak csomagolva és fel volt tüntetve rajtuk, hogy milyen korú gyermekek számára szánták. Körülbelül 160-170 változatos doboz gyűlt össze, amelyeket december 19-én, csütörtökön el is juttattunk a dévai Szent Ferenc Alapítvány által alapított kisiratosi Pio Atya Gyermekotthonba. Az összegyűlt csomagokból 20 dobozt az aradi Fogyatékos Gyermekek Rehabilitációs Központjának továbbítottunk.

Reméljük, hogy az a szeretet, amellyel az ajándékdobozokat előkészítettük és továbbítottuk, nagy örömöt és egy boldogabb Karácsonyt szerez másoknak. ĺgy talán egyre többünkben felébredhet az az érzés, hogy milyen jó is adni, segíteni másoknak, és legközelebb még többen kapcsolódnak majd be hasonló önkéntességi akciókba.

Czeglédi Anita, XII. B

 

Jobb adni, mint kapni! Ezt már sokszor hallottam, és nem értettem. ĺgy, hetedikes fejjel viszont már átérzem, hogy miért jó adni.

ĺgy történt ez most is, amikor a csikysek úgy készültek a karácsonyra, hogy örömet szerezzenek másoknak, azoknak, akiknek igazán szükségük van egy kis örömre. Ez volt a már hagyományossá és egyre népszerűbbé vált „ajándék a cipődobozban” akció. Öröm volt csomagolni és öröm volt nézni, ahogy szaporodik a sok szép színes ajándékcsomag az iskolában. Reméljük, öröm lesz ott is, ahol a fa alá kerülnek.

A jósággal és az adakozással sohase spóroljatok, az a kevés, amit adtok, nagyon sokat jelent másoknak. Ismétlem magam és másokat: Jobb adni, mint kapni!

 Mészár Zsófia Alexandra,
VII. osztályos tanuló

2 hozzászólás a(z) “Egy doboz szeretet…” bejegyzéshez

  1. jo hogy azok nyilatkoznak akik egyaltalan nem is foglalkoztak vele es nem is erdekelte oket……ez van…hires Csiky…

    • Hanem ki foglalkozott vele? Ha többet tudsz erről, kedves anonymus, akkor kérlek, oszd meg velünk is. Persze, ha a valódi neveddel tennéd, úgy még hitelesebb lenne.

Hozzászólások lezárva.