Zöld Hét – Temesvári látogatáson a nyolcadikosokkal

Iskolánk két 8-ik osztálya csütörtökön, április 25-én Temesvára látogatott. Az állomásról az 1989-es Decemberi forradalom Emlékmúzeumba siettünk, ahol egy nagyon átfogó és tartalmas beszámolót láthattunk a romániai forradalom kitörésének történetéről. Nekünk, felnőtteknek megrázó volt újra átélni azokat az érzéseket, amelyeket gyermekként éltünk át, de reméljük, a diákjaink számára is emlékezetes marad azon a helyen járni, ahonnan a kommunista diktatúrát megdöntő forradalom indult.

A nap fénypontja az egyórás sétahajózás volt a Bega-csatornán, amit egy vaporettóval, azaz a nyilvános vízibusszal tettünk meg. A gyönyörű természet, a sok zöld közepette meg is feledkeztünk arról, hogy Románia harmadik legnagyobb városában vagyunk.

A visszaindulás előtt még egy kis szabadidős program is belefért Temesvár központjában.

A visszaút (csótányüldözési) kellemetlenségeit itt inkább nem részletezzük, annyit elmondhatunk, hogy értesítettük a CFR alkalmazottait. Reméljük, nem eredménytelenül.

[Fotó: Rudolf Anna, Barna Beáta]

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .