Zöld Hét a Lepke csoportban

Újabb hét, ami eltérő volt a Kincskereső Óvoda Lepke csoportjába járó gyermekek számára. A már jól megszokott heti témákat e héten felváltotta a mindennapi „rutinnak” számító néhány szokás alaposabb megismerése, melyet már ebben a korban is minden gyermek ismer.

Fontos a testünk higiéniája, de mit ér minden VÍZ nélkül… Az egyik nap a „víz körül forgott minden”. Egy rövid kisfilm segítségével megismerhették a gyermekek a víz körforgását a természetben. Alkalmuk volt a tulajdonságait is megtapasztalni. Forma… öntögettük… szín… festettük… és ami fontos… Miért hasznos a víz? Kiknek van szükségük vízre? Vannak, akiknek lakhelyük a víz. Mi történik, ha túl sok eső esik? És akkor, ha ritkán esik az eső?

Képeket nézegettünk, és beszélgettünk arról, mi mindenre használjuk a vizet. Egy színezővel növények locsolásával, no meg paszulycsíráztatással zártuk a témát, hiszen a víz nemcsak nekünk embereknek, de környezetünk minden élőlényének fontos szükséglete, vagy lételeme.

A következő napok a környezetünk tisztán tartásáról szólt. Azt minden kis óvodás jól tudja, hogy nem szép dolog szemetelni, kukába dobjuk a szemetet. A kérdés a következő: mindent egy helyre dobunk? Mindent ki kell dobni? Jó lesz-e valamire ez a doboz? Mit készíthetünk a sok tojástartóból? Olyan hulladékokat válogattunk, melyek az ovi egyik eldugott polcán „pihentek”. Volt ott mindenféle kincs… fém és papír, műanyag és üveg. A gyerekeknek lehetőségük volt megismerni a környezetünkben lévő anyagokat. Nándi mesék címmel megtudhatták, hogy ezeket a hulladékokat milyen színű kukákba gyűjtjük. A következő napokon újrahasznosítottuk, válogattuk az összegyűlt hulladékot.

A jól megérdemelt jutalom sem maradt el. Az udvaron töltött nappal zárult a hét, ahol a gyerekek kedvükre játszottak és örülhettek az immár szép időnek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .