Csikys diák az Implom József helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén

2024. február 29. és március 2. között rendezték meg Gyulán az Implom József helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét. Iskolánk diákja, Kiss Eszter, XI. A osztályos tanuló az országos szakaszon 3. helyezést ért el, így egyike volt azoknak a diákoknak, akik meghívást kaptak a Kárpát-medencei döntőre. A két szakasz közötti kb. 3 hét kemény munkával telt: korábbi évek feladatlapjainak megoldásával, valamint tollbamondásokkal zajlott a felkészülés.

Február 29-én utaztunk Gyulára, az Erkel Ferenc Gimnáziumba, mely a verseny házigazdája volt. Regisztráció után elfoglaltuk szállásunkat, majd vacsora után egy előadáson vettünk részt, mely a magyartanítás kihívásairól szólt az újmédia korában. Másnap reggel a Gyulai Polgármesteri Hivatal dísztermében volt az ünnepélyes megnyitó, majd 10.30-tól kezdetét vette a verseny.

Az első rész egy tollbamondás volt, melyen 80 pontot lehetett elérni, utána pedig egy digitális feladatlapot kellett megoldaniuk a versenyzőknek, melyen az elérhető maximális pontszám 120 volt. Délután városnézésre volt lehetőségünk, többek között belülről is megcsodálhattuk a gyulai várat. Este az Erkel Ferenc Gimnázium tanulóinak verses-zenés-táncos előadását tekinthettük meg, majd a diákok ismerkedési játékokkal zárták a napot.

Másnap reggel a záróünnepség keretében derült fény az eredményekre, és kiosztották az Implom-díjakat. Eszternek 170 pontot sikerült elérnie a maximális 200-ból, s ezzel az eredménnyel a 8. helyen végzett a határon túli versenyzők kategóriájában. Ezzel a szép eredménnyel és élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Gratulálunk Eszternek a szép eredményhez!

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 14 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .