Mától újra Fajok vetélkedője!

Vendégünk, a széncinke

Ebben a tanévben is folytatódik iskolánkban a Román Madártani Egyesület által meghirdetett Természetbarát iskolák program. A projekt tevékenységei nagyon változatosak, a téli madáretetéstől a virágok, fák, cserjék ültetéséig, a rajzversenytől a a jeles napok megünnepléséig rengeteg érdekes teendő várja a természet ifjú barátait.

Október végétől az iskolaudvar fáin etetők várják az éhes madarakat. Széncinegék tucatjai látogatják naponta a műanyag palackokból és befőttes üvegekből készült etetőket friss napraforgó reményében. A cinkéken kívül néhány téli pinty is a vendégünk volt, a lehullott magvakból pedig balkáni gerlék, verebek és galambok lakmároznak.

Január 15-étől a program egyik legkedveltebb tevékenysége kezdődik, a Fajok vetélkedője című online verseny, amely során a versenyzők számot adhatnak arról, mennyire ismerik a nálunk élő madarakat és egyéb élőlényeket.

A versenyen való részvételhez regisztrálni kell. A személyes adatok kitöltése és a profil aktiválása után már indulhat is a verseny. Azoknak, akik már tavaly regisztráltak a quizz.sor.ro oldalon, frissíteniük kell az adatlapjukat, hogy az osztályuknak megfelelő tesztet oldhassák meg.

A minél jobb eredmény elérése érdekében olvashattok a nálunk élő madarakról a Ornitodata – Păsări din România oldalon, gyakorolhattok a Quiz platform-on, vagy a szintén regisztrációt igénylő BirdID oldalon.

Vendégünk, a téli pinty

Vendégeink látogatása videón is:

https://www.youtube.com/shorts/yixJrHfNtN8

https://www.youtube.com/shorts/RRkbncCFkVQ