A negyedik 3CS – ünnepi csodavárás a Csikyben

[Fotó: Ilona János]

2023. december 14-én, csütörtökön negyedik alkalommal rendezte meg az iskola vezetősége a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, a tanári közösség, a diákok és a szülők közreműködésével a Csikys Családi Csodavárást. Vásár-utcák a folyosókon, tematikus szobák a tantermekben, szabadulószoba a fizika laborban, Csodaváró Vendéglő a díszteremben – volt minden, mi szem-szájnak, nem unatkozott a Csiky Gergely Főgimnáziumba látogató szülők és diákok hada.

Délután 4-kor nyitotta meg a rendezvényt Spier Tünde, igazgató, és örömmel jelentette be, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság által idén tizedik alkalommal meghirdetett Miénk a város című online játékon való eredményes szereplésével az első osztályos Barabás Dorottya (aki tavaly előkészítősként jelentkezett a versenyre) nyert iskolánknak újabb Csodasarkot, azaz 100 ezer forint értékű ajándékcsomagot.

A következő négy órában színes, változatos programok közül választhattak a Csikybe látogató diákok, szülők, hozzátartozók. A földszinten a legkisebbeket várták a Csúszó-mászó szobában és a Társasjáték-szobában, de megnyílt a Fotó-szoba és a Karaoké-szoba is. A régi épület első emeletén Mézeskalács-díszítésre, játékok gyűjtésére, szappankészítésre, és Honfoglaló játékra volt lehetőség, a csöndességre vágyók pedig a Lélek-kuckóba húzódhattak. A második emeleten három teremben is finom süteményekkel várták az éhes szájakat, de az Arc- és hennafestő terem, a Gyöngyfűző terem, a Kézműves terem és a Társasjátékok terme is tartalmas kikapcsolódást nyújtott. Az új épületrész első emeletén a nagyobbak is társasjátékozhattak, célba lőhettek, illetve kvízjátékban vehettek részt.

Öt órakor indult a játék a fizika laborban berendezett Szabadulószobában, ahol gyermekekből és felnőttekből álló vegyes kiscsoportok közösen oldottak meg érdekes, játékos feladatokat. A régi épület folyosói eközben vásárutcává alakultak át, a különböző osztályok diákjai ott árulhatták az általuk készített adventi és karácsonyi kézműves tárgyakat. Az udvaron szánkózni is lehetett, no nem a hóban, olyasfélét az utóbbi években meglehetősen ritkán láttunk itt, Aradon, hanem kerekeken gördülve, az aszfalton. A díszteremben pedig hangulatosan berendezett Csodaváró Vendéglő működött, ahová az online megosztott táblázatban előre lehetett asztalt, időpontot és menüt foglalni. A vendéglő szervezését és működtetését iskolánk tanárai és diákjai végezték, nem kis munka árán.

Az idei Csikys Családi Csodavárás este nyolc órakor közös énekléssel zárult az udvaron, az iskola kórusának és zenekarának alkalomhoz illő összeállításával.

[Fotó: Ilona János, Jázbinszky Erik, Kulcsár Jóel]

« A 4 »

Sajtóvisszhang

Cs. Cs. Cs.: karácsonyváró közösségi program az iskolában / aradihirek.ro

Együtt lenni azokkal, akiket szeretünk / nyugatijelen.com