Önzetlenségből, összefogásból jeles

Hatalmas mennyiségű adomány érkezett iskolánkba a hétfőre és keddre (november 20., 21.) meghirdetett zöldség- és gyümölcsgyűjtési akció keretében. Idén majdnem 10 mázsa zöldséget és gyümölcsöt hozott iskolánk apraja és nagyja, ami elképesztő mennyiségnek számít. (Tavaly 4 mázsa gyümölcs és zöldség gyűlt össze.) Az óvodásoktól az érettségi előtt álló diákokig minden korosztály képviseltette magát az adományozók között. 294 lelkes adományozót számoltunk össze, a teljesség igénye nélkül. Az osztályközösségek és a szülői közösségek erőfeszítésének hála, a hatalmas adományból nem csak Arad megyei rászorulók részesülhettek, de Szalontára, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonba is sikerült juttatnunk jelentős mennyiséget.

A Kincskereső Óvoda apróságainak, valamint a Csiky Gergely Főgimnázium tanulóinak hála, a minorita rend által működtetett Páduai Szent Antal Szegénykonyhára hétfőn elszállított adományokat már a kedden kiosztották, számos rászoruló életét megkönnyítve. Szerdán a IAMAT Egyesület fogadta köszönettel, és vitte el a Főgimnázium bejáratánál számukra összekészített adományt, amelyből meleg ételt készítenek a hajléktalanszállón meghúzódó időseknek, valamint az otthonukban tartózkodó nélkülöző személyeknek. Szintén szerdán érkezett meg a nagyszalontai ferences gyermekotthon képviseletében Huzuna Krisztián, aki köszönettel fogadta az aradi adományokat.

Hálásan köszönjük minden óvodásnak, kisiskolásnak és nagyobb iskolásnak a felajánlott adományokat! Kedves szülők! A rászorulók nevében köszönjük a segítséget! Isten fizesse százszorosan nagylelkűségüket!

És egy kis számadat. Akik a nagylelkű adományozók közül is kitűntek a következők: Kincskereső Óvoda nagycsoportja (69 kg adomány), az előkészítő A osztály (55 kg) és az I. osztály (70 kg), az V. A osztály (162 kg) és a X. A osztály (70 kg). Köszönjük!

« A 3 »