Zrínyi Matekverseny – iskolai forduló

[Fotó: Spier Tünde]

Már megvolt az idei iskolai év első matekes megmérettetése. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny első, iskolai fordulóját 2023. november 20-án szerveztük iskolánkban. Arad megyéből összesen 195-en jelentkeztek a versenyre, közülük 89-en a Csiky Gergely Főgimnáziumból.

Ennek a fordulónak a feladatait mindenki a saját iskolájában oldhatta meg. A másodikosoktól a tizenkettedikesekig jelentkezhettek a résztvevők, és 60, 75, illetve 90 percet gondolkodhattak a logikus, de olykor elég agyafúrt kérdések helyes válaszán. A nagyobbak már nagy tapasztalattal, a kisebbek pedig annál nagyobb lelkesedéssel álltak neki a munkának. A verseny végén a folyosó zengett a „Te hogy csináltad? Neked hogy jött ki?” típusú kérdésektől.

Hogy ki milyen eredményt ért el, az a javítás után derül ki. A kódlapokat Magyarországon, digitálisan javítják, az eredmények alapján dől el, hogy kik jutnak tovább a februári megyei fordulóra. Köszönet a tanároknak a felkészítő munkáért, a szülőbizottságnak pedig a megszokott „energiaapótló”-ért. (Szerk. megj.: minden versenyző kapott egy-egy kis csokit.)

« A 2 »