Erasmusos műhelymunka Törökországban

2023. szeptember 11–15. között Törökország Izmir városában került sor a KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES (2022-2-RO01-KA210-SCH-000095962) címet viselő Erasmus+ pályázatunk második nemzetközi műhelyfoglalkozására a Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi iskolában.

Az olaszországi I.I.S.S. Licei Canudo-Marone-ITI Galilei iskolából öt tanár, a medasi Agrupamento de Escolas À Beira Douro tanintézményből négy tanár, iskolánkból pedig Erdei Emese projektfelelős, valamint Ferenczi Tímea, Rudolf Ágnes és Vincze Németh Julianna, a menedzsment csapat tagjai vettek részt a foglalkozásokon, melyeket a török projektcsapat tagjai tartottak.

Az iskola igazgatója nagy szeretettel fogadott bennünket, s török kávét és édességet fogyasztva kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtünk meg az új kollégákkal. Ezt követően helyi diákok kíséretében bejártuk a hatalmas iskolát, melyben több mint 1700 diák tanul.

Az étkezdében elfogyasztott, helyi specialitásokból álló ebéd után elkezdődött a műhelymunka. Török kollégáink jóvoltából megismerkedhettünk az Action Bound, Goosechase, Articulate Storyline, Voilá, Linktree platformokkal/applikációkkal. Bemutatták nekünk, milyen lehetőségek rejlenek ezekben a digitális eszközökben, hogyan alkalmazták az óráikon, majd mi magunk is regisztráltunk a felületeken, letöltöttük az alkalmazásokat, és elkezdtünk gyakorolni.

A műhelymunka mellett lehetőségünk nyílt városnézésre is, bóklászhattunk a hatalmas bazár utcácskáin, sétáltunk a tengerparton, valamint kedden ellátogattunk Efézusba. A romváros látványosságai mindnyájunkat lenyűgöztek.

Az ötnapos műhelymunka zárómozzanata a részvételi oklevelek, valamint az Europass tanúsítványok kiosztása volt.

Hasznos ismeretekkel felvértezve és feledhetetlen élményekkel gazdagodva tértünk haza. A tanultakat igyekszünk minél hatékonyabban beépíteni a mindennapi oktatási munkába.

« A 3 »