Az örökkévalóság felé

Az a baj, hogy Vangelis, minden idők (egyik) legnagyobb elektronikus zeneszerzője sose szerette a koncerteket, videoklippeket (interjúkat is csak nagyritkán ad, az angol nyelvvel hadilábon áll), ezért nehéz jó minőségű filmecskét találni vele a világhálón. Pedig megérdemelné, hiszen a kompozíciói utolérhetetlenek, megunhatatlanok. Néhány a legismertebb filmek közül, amelyeknek a zenéjét ő követte el: Tűzszekerek (1981), Blade Runner – Szárnyas fejvadász (1982), A Bounty (1984), 1492 – A paradicsom meghódítása (1992), Nagy Sándor (2004), El Greco (2007).

Az alábbi videón az 1492 egy hosszabb, 13 és fél perces számának részletét halljuk (címe: Into eternity, Az örökkévalóság felé), a film jellemző képeivel, illetve a zenei felvételek képeivel illusztrálva. Csodák csodája, még maga a mester is fel-felbukkan néhány másodperc erejéig!

És hogy miért pont ez, miért pont most? Há’ mer’ pont 520 éve volt 1492, Amerika felfedezése! 😀 Jó, nemcsak ezért. Végzősök elmenetele… út az ismeretlenbe… bátorság, elszántság, felfedezés… új helyek, új kihívások, új várakozások… Stb. És mert szép ez a zene. Hát ezért.

2 hozzászólás a(z) “Az örökkévalóság felé” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.