Szegedi tudományos pályázat, középiskolásoknak is

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága, „A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön” Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem a határon innen és túli régióban folyó tudományos kutatómunka ösztönzése céljából pályázatot hirdet Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékben, valamint a Vajdaság területén, illetve Temes és Arad megyékben élő kutatók, valamint középiskolás diákok számára.

A pályázaton tudományos fokozattal nem rendelkező, legfeljebb 35 éves kutatók, valamint középiskolás diákok vehetnek részt a fent felsorolt megyékből.

A pályázat beküldési határideje: 2023. szeptember 11. (hétfő).

Hasznos tudni, hogy a pályázaton helyezést elérők 2025-től többletpontokat kaphatnak a felvételi eljárás során, amennyiben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, Bölcsészet- és Társadalomtudományi, Egészségtudományi és Szociális Képzési, Gazdaságtudományi, Gyógyszerésztudományi, Juhász Gyula Pedagógusképző, Mezőgazdasági, Mérnöki Karok valamelyikére jelentkeznek. Ez 20 többletpontot jelent a fenti karok esetén, kivéve a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart, ahol 10 többletpont szerezhető.

Köszönjük Dr. Krizbai István Adorjánnak, a SZAB Biológiai Szakbizottság elnökének, aradi öregdiáknak, hogy a pályázatról a Csiky Gergely Főgimnázium munkaközösségét is értesítette!

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ az MTA SZAB honlapján található: https://tab.mta.hu/files/8416/8493/4180/Palyazati_kiiras_2023.pdf.