Iskolánk egykori diákja: Dr. Moianu Armand

Dr. Moianu Armand motiváló előadása a X. A és a XI. A osztály diákjainak
[Fotó: Ilona János]

2023. május 16-án, kedden Dr. Moianu Armand fogorvos, a Csiky Gergely Főgimnázium 2007-ben végzett diákja Hadnagy Éva osztályfőnök meghívására egy érdekes és sokak számára motiváló előadást tartott a X. A és a XI. A osztály diákjainak.

Megtudhattuk ebből, hogy ő hogyan élte meg a középiskolás éveit, miért választotta a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem Fogorvostudományi Karát, és milyen volt az átmenet az egyetem és a munkába állás között.

Marosvásárhelyre esett a választása, mivel az közel van Kolozsvárhoz, ahol színes egyetemi élet van, vagyis az egyetemisták különböző programokon vehetnek részt. Elmesélte nekünk, hogy ő azért választotta a fogorvosi szakmát, mert egy idősebb fogorvosnál látta ennek az eleganciáját, ami neki nagyon megtetszett. Az egyetem elvégzése után ennél az illetőnél kezdett el dolgozni, majd bekerült a MedLife Genesys Hyperklinika csapatába, ahol gyökérkezelésekre szakosodott.

Megosztott velünk pár jó ötletet, amire érdemes odafigyelnünk karrierválasztásunk előtt. Azt ajánlotta, hogy olyan szakmát válasszunk, amiben könnyedén el tudjuk képzelni magunkat hosszútávon, és ha bármikor vesztenénk a motivációnkból, akkor ez a kép lebegjen a szemünk előtt. Az előadás utolsó részében a diákok kérdéseire válaszolt őszintén és szeretettel.

« A 2 »