Országos Biológiai Tantárgyverseny

Április 29-én zajlott le a Gelei József Biológia Tantárgyverseny országos szakasza Kolozsváron, a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen. A BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete és a szilágysomlyói Simion Bărnuțiu Főgimnázium által közösen szervezett, az Oktatási Minisztérium által jóváhagyott verseny országos szakaszán 45 IX., X. és XI. osztályos magyarul tanuló diák mérte össze tudását biológiából. Ők a megyei szakasz több mint 250 résztvevője közül szereztek továbbjutási jogot.

A Csiky Gergely Főgimnázium részéről a X. A osztályos Tóth Kevin és a XI. A osztályos Szanda Antónia jutott tovább az országos szakaszra. A versenyen 50 kérdésből és feladatból álló írásbeli tesztet kellett megoldani két óra alatt. A nagy megmérettetést egy kellemes kolozsvári séta, a BBTE Botanikus Kertjében való időtöltés követte.

Bár helyezés nélkül tértünk haza, a frissen kötött ismerettségek és barátságok, valamint az egyetemi légkörbe való betekintés arra ösztönöz, hogy jövőre hasonló lelkesedéssel, még több munkával ismét versenyhez tudjunk állni.

[Fotó: Páll Mária]

« A 2 »