Jótékonysági délután a Csikyben

[Fotó: Almási Kristóf]

A Csiky Gergely Főgimnázium a diáktanács (CsiGeDT közreműködésével 2023. január 26-án jótékonysági délutánt szervezett az iskola dísztermében. A befolyt összeget (6600 lej) a krónikus és daganatos betegségben szenvedő gyermekek támogatására fordítjuk, a Cetatea Voluntarilor Alapítvány és a Kéz a kézben a kicsi Noelért Alapítvány közreműködésével.

A belépti díjat, ami tetszés szerinti volt, valamint az adományokat a bejárat melletti dobozba lehetett tenni. Az est felelőse Nyári Andrea magyartanár volt, a bemondó szerepét pedig Andrási Rafael töltötte be. A nagyszámú fellépő miatt az előadás két felvonásra tagolódott. Az elsőben láthattuk, hallhattuk az elemi osztályosok produkcióit: éneklést, versmondást, zongorázást – többek között a Himnuszt is –, furulyázást, illetve egy farsangi összeállítást. A hagyományőrzés jegyében a Kisiratosi Citerazenekar játékában, és a pécskai Búzavirág együttes táncában is gyönyörködhettünk.

Tízperces szünet következett, amelynek ideje alatt süteményeket és üdítőt lehetett vásárolni, ezzel is segítve az adománygyűjtést.

A második felvonásban az Örökségünk őrei, az aradi Kultúrpalota védelmezői csoport tagjai közül Szatmári Kata mondott verset. A sort Madarász Karina folytatta egy gitáron előadott darabbal, majd Tapasztó-Gujdár Péter és Tapasztó-Gujdár Sophie zongorajátéka következett. Utolsó mozzanatként könnyűzenei összeállítást hallhattunk a IX–XII. osztályos diákok közül Bálint Anna, Kovács Bence, Diel Eduárd és Rónai Zoltán előadásában. Köszönjük mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult ahhoz, hogy támogassuk beteg gyermekeket!

« A 2 »