Iskolánkban járt az Irodalmi Karaván

[Fotó: Timiș Dominik]

November 3-án Aradra érkezett a Juhász Anna vezette Irodalmi Karaván, amely 2022-ben harmadjára indult útnak, és iskolánk tizenkettedikes diákjai, valamint a IX. A osztály tanulói egy rendhagyó magyaróra keretén belül Lövétei Lázár László, Zalán Tibor és Száraz Miklós György írók, költők alkotáshoz fűződő tapasztalataival és élményeivel ismerkedtek meg.

Juhász Anna az első eseményről, mozzanatról kérdezte vendégeit, amely írásra ösztönözte őket, arról, hogy volt-e „mindenes” füzetük, melybe vers- vagy akár novellarészleteket jegyeztek le, az olyan ötleteket, melyek egy irodalmi alkotás alapjaivá válhattak. Emellett az ihlet kereséséről, megtalálásáról, elvesztéséről is szó esett, arról a folyamatról, hogyan válik valaki íróvá, és hogy mi készteti az embert arra, hogy az írásból merítsen.

A kortárs íróvendégek arról meséltek, milyen helyzetekben és miért fordultak az íráshoz, de a számukra meghatározó szerzőkről is beszéltek, mint például Tamási Áron, Rejtő Jenő, Gárdonyi Géza, Kányádi Sándor és Arany János munkásságáról. Az irodalom és olvasás iránti szeretet kialakulásáról is szó esett, melyhez a közönség tagjai is hozzászóltak. A rendhagyó magyaróra elgondolkodtató és érdekes módon közelítette meg az irodalmat, az írást, ráébresztve a diákokat ezek fontosságára, lényegességére.

« A 2 »