Mennyei party volt a Csikyben

[Fotó: Charles-Fekete Farkas Frederick]

2022. november 4-én, péntek délután a Csiky Gergely Főgimnázium díszterme ideiglenesen földi mennyországgá változott. Mennyország party-ra hívtuk az elemi osztályos diákokat. A belépéshez kötelező volt a jelmez viselete. Mindenszentek ünnepének és a Reformáció napjának közelsége indokolta a feladatot, hogy a viselet valamilyen bibliai személy, angyal, szent, szerzetes, pap, reformátor stb. lehetett.

Péntek délután 14 óra körül, akinek a Csiky előtt vezetett el az útja, meglepődve tapasztalhatta, hogy sok kicsi angyal szinte röpködött az iskola udvarán. Körülöttük furcsának, más korból érkezőnek tűnő alakok szaladgáltak és izgalmasan várták, hogy megnyíljék előttük a „mennyország kapuja”. Mindeközben a XII. A osztály diákjainak a segítségével felhőcskék és papírangyalkák kerültek a díszterembe dekorációként, amelyet ezúton is köszönünk nekik. Már a kezdési idő előtt lázasan tolongtak a bejáratnál a kis jelmezesek, ahol mindenki egy számot kapott a ruhájára.

A party bemutatkozással kezdődött. Nagyon sok bibliai személy, apáca, szerzetes, pap és szentek serege lepte el a dísztermet, de volt templom és gyertya is. Angyalból volt a legtöbb, valóságos angyalsereg. Öröm volt látni a csillogó szemeket és a mosolygó gyermekarcokat, a körülbelül 110 csodás kisgyermeket. Még be sem fejeződött a party, de már volt, aki azt mondta, hogy ugye jövőre is lesz?!

Ezután mennyei tánc, közös hangoló játékok, párkereső táncos feladat színesítette a programot, majd a Terád vár egy szép ország című dalt tanultuk meg. A rendezvény féypontja, a mennyei lakoma következett. A hatalmas, angyallal díszített tortából morzsányi sem maradt, hisz az ilyesmi minden gyerek számára igazi ínyencség. Ezúton köszönjük szépen Egyházaink nagylelkű támogatását, mindenki lelkes segítségét, hogy ezt a elképzelést megvalósíthattuk.