Mákvirágok Szovátán

A 2022-es Mákvirágok Szovátán [Fotó: Spier Tünde]

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége évente odaítéli a megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulójának a Mákvirág kitüntetést.

A díjra megyénként azok a középiskolás tanulók pályázhatnak, akik kiváló tanulmányi eredményeket értek el hazai vagy nemzetközi versenyeken, iskolán kívüli, kulturális tevékenységeknek aktív résztvevői, és mindemellett jó magaviselettel rendelkeznek. A bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatot aszerint érheti el egy diák, hogy egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett.

A díjazottak számára az oklevél, valamint az érem mellett az RMPSZ jutalomtáborozást is biztosít.

A 2021–2022-es iskolai évben felmutatott eredmények alapján a Csiky Gergely Főgimnázium díjazottjai: a IX. osztályból Nyári Tamás (bronz fokozat), a X. osztályból Juhász Zoltán (ezüst fokozat), a XI. osztályból Szabó Sára (arany fokozat), a XII. osztályból pedig Back István Levente (gyémánt fokozat). A jutalomtáborozásra október 19. és 23. között került sor Szovátán. Ebbe a négy napba belefért a szórakozás, ismerkedés, előadások és játék is. A üdülőváros gyönyörű napos őszi hangulata még ünnepélyesebbé tette ezt az eseményt.

Gratulálunk a díjazottaknak!

[Fotó: Spier Tünde, Juhász Zoltán]

« A 2 »