Tánc, gólyák, rock and roll, és más semmi – Csikys gólyabál, újra 💃🏻🎤🎼🎸

Szél Emese és Nyári Szilveszter (IX. A), azaz a 2022-es gólyapár készül elmotorozni a naplementében [Fotó: Rónai Zoltán]

Három év kényszerszünet után nem rettentette meg iskolánkat a már hagyománnyá vált gólyabál megszervezése. Az idei év témája a 70-es évek Rock and Roll életérzése volt, melynek mind az esemény szervezői, azaz a tizenkettedik évfolyam diákjai, mind a kilencedikesek maximálisan igyekeztek megfelelni. Így, utólag bátran állíthatjuk, hogy ez teljes mértékben sikerült is.

Az idei gólybálunkra 28 kilencedikes jelentkezett, akik heteken át tartó fáradságos munkával készültek a várva várt napra, hiszen tagadhatatlan, hogy a gólyabál egy mérföldkő a középiskolások életében. A rendezvény jellegét tekintve minden maradt a régiben, egyedül a helyszín változott, hiszen az idei évben az aradi Polivalenta sportcsarnokban került sor az eseményre.

A közel kétórás műsort a gólyák páronkénti bemutatásával nyitottuk, akiknek öltözetét a zsűri egyenként értékelte. Ezt követően az egyéni produkciók következtek. A gólyák csoportokba szerveződve mutattak be egy-egy általuk összeállított produkciót, például zenés műsorszámot, citeramuzsikát, táncot, stand upot stb. Kell ennél több? Még szép, hogy igen! A gólyák nem úszták meg ilyen könnyen, a tizenkettedikesek érdekes, testet és szellemet is egyaránt megmozgató feladatokat készítettek számukra.

Az első egy zenés próba volt, ahol egy megadott zeneszám előadóját, címét kellett beazonosítani, vagy a szöveget folytatni. A második próba során a gólyáknak egy-egy naranccsal a homlokuk között kellett táncolniuk. A harmadik, egyben az utolsó próba egy villámkérdéses megmérettetés volt. Az ember általában az ilyenekre reflexszerűen szokott válaszolni, így ez a feladat rengeteg mosolyt csalt mindannyiunk arcára.

A gólyák egytől-egyig helytálltak, így bátran mondhatjuk, hogy mindnyájan középiskolás beavatottakká váltak. A zsűri egyesítette a pontszámokat. Az idei év második udvarhölgye Bedő Tamara lett és az ő lovagja Almási Áron. Az első udvarhölgy Bálint Anna, lovagja pedig Bokor Brúnó. A gólyakirálynő és a gólyakirály pedig Szél Emese és Nyári Szilveszter lett.

A műsor zárásaként a gólyák bemutatták közös táncukat, melyhez később a nézők is csatlakoztak, így az eseményt egy táncos mulatsággal zártuk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden szervezőnek és gólyának a részvételt és a fáradságos munkát. Ügyesek voltatok! :))

Köszönet a rendezvény támogatóinak: Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, Kling Consulting Kft., az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, az aradi AMISZ ifjúsági szervezet, Kiss József, a Fotolux Stúdió, Nails by Nagy Dorottya, Souvenir könyvüzlet.

« A 2 »