Csikysek a BBTE nyílt napjain

Aradi végzős diákok a BBTE nyílt napjain [Fotó: Drasztyl Andrea]

Szeptember 22–25. között Drasztyl Andrea matematika–informatikatanár kíséretében iskolánk hat végzős diákja – Andrási Rafael, Godó Álmos, Kátai Tímea, Komori Viktória, Miklós Ádám és Spasnici Izabella – is részt vehetett a kolozsvári Babeș– Bolyai Tudományegyetem nyílt napjain, ahol rövid időre belekóstolhattunk abba, hogy milyen is lehet egyetemistának lenni.

Érkezésünk estéjén már nyakunkba is vettük és felfedeztük a várost. Másnap megkezdődtek a programok. Egy kiadós reggeli után az Auditorium Maximumban került sor a megnyitóra, amelyen dr. Markó Bálint, a BBTE rektorhelyettese, és dr.Vincze Hanna Orsolya, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután a vezetők által szervezett ismerkedési játékokon vettünk részt, majd három párhuzamos szekcióban hallhattunk ismeretterjesztő előadásokat. Arra az órára / előadásra mehettünk be, amelyik nekünk tetszett. Néhányan egy finn társalgási órán is részt vettünk.

Szombat délelőtt szintén szekciók következtek, utána az egyetemi szervezők kincskeresést szerveztek. Ez a program opcionális volt, s ezért voltak közöttünk olyanok is, akik inkább városnézéssel töltötték az időt.

Az átmeneti egyetemi élet alatt volt lehetőségünk elmenni az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia néhány versenyére is, így saját szemmel láthattuk a Csiky Gergely Főgimnázium röplabdacsapatának győzelmét.

Vasárnap délben fáradtan, de élményekkel telve ültünk fel a ránk váró buszra. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ez a hétvége nagyon jó volt, és ez az alkalom sokunknak segített eldönteni, hogy milyen irányban folytassuk tanulmányainkat.

« A 2 »