Kárpát-medencei Magyar Feltalálók, Tudósok, Felfedezők Csapatverseny

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Millenáris, a Stiefel Eurocart Kft. és a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola ingyenes online versenyt hirdet azon magyar kutatók emléke előtt tisztelegve, akik életük során maradandót alkottak az emberiség számára. A Kárpát-medencei Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Csapatversenyére 2022. október 20-ig lehet jelentkezni.

Benevezni négyfős csapatokkal lehet az 5-6. évfolyam, illetve a 7-8. évfolyam kategóriáiban.

A verseny három fordulóból áll. Az első fordulóra 2022. december közepén kerül sor. Ezen a benevezett iskolák egy közös időpontban, saját iskolai környezetükben, egy internetes tesztet töltenek ki.

A honlapon található tájékoztató szerint legjobb eredményt elérő külhoni csapatok a második fordulóban januárban – kapcsolódva az Álmok Álmodói 20 kiállításhoz – Magyarországon, a Millenárison küzdenek meg egymással, majd az innen továbbjutók májusban, egy végső összecsapásban mérik össze erejüket a magyarországi verseny legjobbjaival.

Részletesebb tájékoztató itt található: http://tarnokiskola.hu/oktanyag/framsetokt.htm.

A Magyar feltalálók, Magyar tudósok, Magyar felfedezők gombokra kattintva olvasható az ismeretanyag a kutatókról, az MFTF verseny linkre kattintva pedig bővebben olvashatunk a versenyről, illetve ugyanitt végezhető el az internetes regisztráció is.

A felmerült kérdéseket, problémákat Egri Ferencnek lehet jelezni az egrif@index.hu email-címen.