Felejthetetlen élmények, remek hangulat, az összetartozás érzése – Rákóczi Tábor 2022

Arad megyei magyar diákok és pedagógusok a Rákóczi Táborban

Ha nyár, akkor táborok. De kétséget kizáróan a csúcs a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor! Mármint a nyolc szerencsés csikys diák, valamint a 36 Arad megyei tanuló szerint is, akik idén június 10–15. között átélhették ezt az életre szóló élményt 500 magyar anyanyelvű diákkal együtt, akik a világ minden szegletéből érkeztek ide. Ausztráliától Csehországig, Amerikától Finnországig, Erdélytől Spanyolországig, Vajdaságtól Partiumig jelentkeztek fiatalok, akik 5 napot tölthettek együtt. Színvonalas programokban, izgalmas próbatételekben és szórakoztató előadásokban volt részük. Múltbeli értékeink jelenbeli kihívásokkal találkoztak össze, és kovácsolódtak örök élménnyé ez alatt a rövid idő alatt.

A piros, zöld, sárga, kék árnyalatai alapján 15-20 fős csapatok alakultak már vasárnap este, akiket két csapatvezető felügyelt és segített. Sportnap és kézműveskedés, néptánc és zumba, nemezelés és méhészkedés, íjászat és tűzzsonglőrök, egészségügyi előadás és honfoglalás kori panoptikum, ki mit tud és honnan jöttem mind-mind belefért ebbe az öt napba. A tábor helyszíne a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont volt, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb ifjúsági szálláshelye, amely 300 méter magasan egy öt hektáros ősfenyvesben helyezkedik el, lélegzetelállító kilátással Sárospatakra és Bodrogközre.

Hálás köszönet a Rákóczi Szövetségnek a fantasztikus programokért, a szeretetteljes fogadtatásért és a remek szervezésért. Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozhatunk!

Nyári Andrea, a csikys csapat kísérő pedagógusa

« A 2 »