A nemzeti összetartozás napja Sátoraljaújhelyen

[Fotó: Back István Levente]

A Rákóczi Szövetség 2022. június 4-én, szombaton a nemzeti összetartozás napján a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban megszervezte emléknapi megemlékezését 1000 Kárpát-medencei középiskolás számára.

A Csiky Gergely Főgimnázium is részt vett ezen a programon 18 diákjával. A tábort kvíz esttel nyitották, melyen csapatunk első helyezést ért el. Ezt követően, szombat reggel az új építésű sportcsarnokban részt vettünk a hivatalos megnyitó ünnepségen, ahol meghallgattuk Novák Katalin köztársasági elnök beszédét, melyben az „Igent kell mondanunk magyarságunkra” volt a fő gondolat. A megemlékezést a küldöttségek ének- és táncbemutatói tették ünnepélyesebbé.

A nap folyamán szórakoztató programok vártak ránk, melyeket a rossz idő ellenére is élveztünk. Szappant készíthettünk, íjászkodhattunk és kipróbálhattuk a pirograválást, valamint az okosméta jétékot. Takaró Mihály irodalomtörténész érdekfeszítő előadásának egyik fő gondolata bölcs és elgondolkodtató: „Magyarságunk ne gúnya legyen, hanem bőr”. Ezen érdemes elgondolkodni. De a sportnak is jutott hely: kispályás focibajnokságon mérhettük össze tudásunkat, sőt a bátrabbak a medence vizébe is beleugorhattak. A napot egy Margaret Island koncerttel és tűzijátékkal zártuk.

Számos élménnyel és főleg sok új baráttal gazdagodtunk, ezzel szerintem a legjobb módon érezhettük, hogy igazán összetartozunk.

[Fotó: Back István Levente, Spier Tünde]

« A 2 »