„A legnagyobb titok az akaraterő” (Balczó András)

A csikys csapat László Noémivel, a Napsugár főszerkesztőjével

2022. május 2021. között a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban rendezték meg a Napsugár Öttusa Bajnokság X. országos döntőjét.

Két év kihagyás után nagy lelkesedéssel érkeztek a kincses városba a sportot, testmozgást szerető gyerkőcök. Arad, Bákó, Bihar, Brassó, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Szatmár, Szilágy és Temes megyéből 18, négy tagú, harmadik osztályos csapat jutott el az országos döntőre.

Arad megyét ez alkalommal Böszörményi Áron, Kovács Krisztián, Pataky Csongor és Stadler-Szanda Szabolcs képviselte. A Csikysek csapat öt próbán kellett hogy helyt álljon. Vagyis legtöbbször fusson: akadálypályán, célbadobásban, távolugrásban, egyensúlyozásban és váltófutásban mutatták meg rátermettségüket, gyorsaságukat, ügyességüket.

A négy kis sportolót részvételi oklevéllel és könyvcsomaggal jutalmazták a verseny szervezői: a Napsugár gyermekfolyóirat szerkesztősége és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum. Gratulálunk, fiúk, sok sikert a továbbiakban is!

Két felejthetetlen napot töltöttek a csodaszép Kolozsváron. A versenyzés izgalmán kívül a városnézés, a Puck bábszínház Brémai muzsikusok című előadása, a közös fagyizás vagy éppen a bentlakásban töltött éjszaka is életre szóló élmény marad számukra.

Ezúton is köszönjük Erdélyi Kinga testnevelő tanárnak a bizalmat, a felkészítést és a biztatást.

Csatakiáltásunk:

Mi vagyunk a Csikysek!
Szépek, jók és ügyesek!
Maros partján fekszik Arad,
Aki bátor, talpon marad!
Hajrá!

« A 2 »