Véges végtelen – szokatlan párosítások – nyári tábor

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 14 éve támogatja a korosztályukból kiemelkedő képességgel bíró, nehéz körülmények között élő 12-18 éves határon túli és magyarországi gyermekek tehetségfejlesztését. A tehetségfejlesztő munkát képzett szakemberek és önkéntesek végzik. Munkájuk egyik alappillérét a térítésmentes nyári táborok jelentik. Az idei tábor a Véges végtelen – szokatlan párosítások nevet viseli.

„Ettél-e már forró sütit fagyival? Láttál már olyan ékszereket, amiket használt számítógép alaplapokból készítenek? Mi jut eszedbe, ha Salvador Dali száj alakú kanapéjára gondolsz? Lányok! Hordanátok tüllszoknyát dorkóval? Fiúk! Mit gondoltok arról a párosításról, amikor Alonso egy Jaguarral tesztvezetett 2003-ban? Vannak olyan ötleteid, amelyekben látszólag össze nem illő, szokatlan dolgok, tárgyak, események, jelenségek találkoznak és valami új minőség jön létre belőlük? A művészetek vagy a tudományok területén érnek ezek az egyedi, kreatív élmények? Érdekel, hogyan tudod megvalósítani ezeket a fura gondolatokat vagy egyáltalán, hogy lehet belőlük hasznos, fenntartható eredmény? Ismerős érzés, hogy szokásaid, gondolataid, meglátásaid miatt furának tartanak a környezetedben? Esetleg éppen Rád jellemző a »szokatlan« kifejezés?”

Mindezekkel a témákkal és továbbiakkal is foglalkoznak majd a META 2022. évi nyári táborában, melynek időpontja 2022. július 16–21., a helyszíne pedig a Mecseki Diákszállás Orfűn. Jelentkezni 2022. április 30-ig lehet a http://messzehangzo.hu/index.php/2022/03/31/10250/ linken, ahol a pályázat részletes kiírását is megtaláljuk.