Iskolába hívogató – Legyél te is Csikys kisdiák!

Előkészítő osztályosok a 2017. szeptember 11-i tanévnyitón [Fotó: Ilona János]

Hamarosan elérkezik a nagy nap, amely nagyon fontos egy gyermek életében: az iskolaválasztás. Ilyenkor minden iskolába készülő gyermek szülei felteszik a kérdést: „Milyen tannyelvű iskolába írassam a gyermekem, milyen szempontok szerint válasszak?” Ebben a lényeges döntésben szeretnénk segítséget nyújtani, ezért egy szülői tájékoztatóra hívjuk, ahol bemutatjuk intézményünket.

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A Csiky Gergely Főimnázium vezetősége és tanítói közössége 2022. április 11-én, 17.00 órakor szeretettel várja azokat a leendő előkészítő osztályosokat – szüleikkel együtt –, akik a jövő tanévben iskolánkban szeretnék megkezdeni tanulmányaikat.

A gyermekek játékos foglalkozáson vehetnek majd részt, amelyen lehetőségük lesz megismerkedni az iskolával és leendő tanítójukkal. A szülőknek bemutatjuk iskolánkat, tájékoztatást adunk oktatási módszereinkről, illetve az előkészítő osztályt érintő kérdéseket beszéljük meg. Ezzel egyidejűleg a titkárságon beiratkozni is lehet.

A Csiky Gergely Főgimnázium gyermekközpontú, családias légkörű intézmény, ahol diákjaink idejét megpróbáljuk a lehető legtöbb tartalommal kitölteni.

Szakképzett pedagógusok gondoskodnak arról, hogy a gyermekek megtalálják a sikerhez vezető utat. Játékokon, jókedven és sikereken át vezet az út a biztos, alapos tudáshoz.

A gyermek magyar iskolában is megtanulhatja, és gyakorolhatja a román nyelvet. Két nyelv még több lehetőséget biztosít majd a pályaválasztás során.

Ahhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat az iskolában, sok közös programot szervezünk: tanulmányi sétákon, kirándulásokon veszünk részt, bábszínházba, múzeumba, kiállításokra járunk, táborozunk.

A gyermekek számtalan versenyen, vetélkedőn vehetnek részt. Az évek során tanítványaink kiemelkedően jól szerepeltek a különböző szintű megyei és országos tanulmányi versenyeken.

Elfoglaltságaink között megtalálhatóak a hagyományokhoz, ünnepekhez kötődő szerepeink. Heti egy órában diákjaink a néptánc alapjaival ismerkedhetnek meg, amit szaktanár oktat.

Az Iskola Alapítvány szervezésében, a magyar kormány támogatásának köszönhetően a gyermekek ingyenes napközis programban vesznek részt, amelynek keretében biztosított a meleg ebéd, a házi feladatok elkészítése, illetve a szabadidős tevékenységek.

A magyar iskola a gyermek anyanyelvének, kultúrájának a gyökereit őrzi és ápolja. Az anyanyelven való oktatásból a gyermeknek csak előnye származik, hátránya semmiképp. Látogassanak el intézményünkbe, hogy betekintést nyerjenek iskolánk életébe, ismerjék meg pedagógusainkat.

Szeretettel várjuk Önt és iskolába készülő gyermekét 2022. április 11-én, d.u. 5 órától a Csiky Gergely Főgimnáziumba.

Az előkészítő osztályba való beiratkozás időszaka: április 11. – május 10. A részletekre az iskola honlapján még visszatérünk (amikor fel tudjuk tüntetni a szükséges iratok pontos modelljét is), de érdeklődni lehet a csikyg@yahoo.com email-címen.

Az iskola vezetősége és a tanítónéni

« A 2 »