CsiGeDT-hírek

A CsiGeDT új elnöksége: (balról jobbra) Diel Eduárd, Miklós Ádám (XI. A, elnökségi tagok), Andrási Rafael (XI. C, elnök), Spir Ádám (XI. A, alelnök), Bíró Gergő (XI. C, elnökségi tag)

Új elnökséggel és új lendülettel folytatja munkáját a Csiky Gergely Főgimnázium Diáktanácsa, azaz a CsiGeDT.

A februárban lezajlott választás nyomán a CsiGeDT új vezetősége a következő: Andrási Rafael (XI. C) – elnök; Spir Ádám (XI. A) – alelnök; Bíró Gergő (XI. C), Diel Eduárd (XI. A), Miklós Ádám (XI. A) – elnökségi tagok.

Február 18–20. között Arad megye delegáltjaiként Andrási Rafael, Diel Eduárd és Miklós Ádám részt vett a Kovásznán megrendezett I. MKT-n. Az MKT, azaz a Megyei Konzultatív Tanácsgyűlés a MAKOSZ, azaz a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége egyeztető fóruma. Az aradi CsiGeDT képviselői ezen beszámoltak az elmúlt hónapok történéseiről, a jövőbeli tervekről, meghallgatták a többi tagszervezet beszámolóját, megújították a CsiGeDT tagszervezeti státuszát a MAKOSZ-on belül, illetve a többi résztvevővel együtt megvitatták a Szövetség éves programtervét.

Farsangi mulatságot is szervezett a CsiGeDT az iskola udvarán, március 1-jén az V–VIII. osztályosok, március 2-án pedig a középiskolások részére. Az osztályok szabadon választott téma alapján egységesen öltözhettek fel. A gimnazisták jelmezeit Lévai Ildikó, Rudolf Ágnes és Rogoz Marianna tanárnők, továbbá Miklós Ádám és Spir Ádám, tizenegyedikes diákok zsűrizték, a középiskolások produkcióit pedig Hevesi Éva és Rudolf Anna tanárnők, illetve Baumann Brigitta nyolcadikos diák pontozták. Az eredményeket, és a rendezvényekről készített fotókat a CsiGeDT facebook-oldalán találhatjuk meg.

Március 8-án pedig, a nemzetközi nőnap alkalmából a CsiGeDT kézimunkázni invitált kicsiket és nagyokat egyaránt. Az első emeleti hídon minden szünetben a diákoknak (és a pedagógusoknak is) lehetőségük nyílt origami virágok elkészítésére. A tevékenységet DT-s lányok és fiúk irányították. Tulipánt és rózsát lehetett hajtogatni, s ezeket élő virág helyett vagy mellett ajándékozhatta mindenki a kedves hölgyismerőseinek.