Valentin-napi verseny

[Fotó: Máthé Johanna]

Rendhagyó módon, idén Valentin-nap alkalmából egy interaktív, kreatív és szórakoztató versenyt rendeztek a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásában. A verseny 2022. február 14-én 13 órától kezdődött, és a bentlakás ebédlője volt a helyszín. A szervezők Rudolf Ágnes és Nyári Melinda magyartanárnők, illetve Hasas Paul földrajztanár voltak. A versenyre IX–XII. osztályos tanulókból álló, négyfős csapatok jelentkezését várták. A diákok nagy lelkesedéssel álltak ehhez a versenyhez, mivel 16 csapat, vagyis 64 diák vett részt. Minden csapatnak ötletes csapatneve volt, amelyek valamilyen módon kapcsolódtak a február 14-i ünnephez.

A csapatoknak a Valentin-naphoz és a szerelemhez kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk, amelyek az irodalom, a képzőművészet, a történelem, a földrajz, a biológia, a vallástörténet, a közgazdaság, a matematika és a média szemszögéből közelítették meg a témát. A vetélkedő a Kahoot nevű online játékfelületen zajlott, s a csapatoknak egy 30 kérdésből álló kvízt kellett megoldaniuk. Minden csapat a válasza helyessége és a válaszadás gyorsasága alapján kapta a pontszámait. Így nem volt elég az, ha jól tippeltek, az is sokban befolyásolta az eredményt, hogy milyen gyorsan sikerült válaszolniuk a kérdésekre. A kvízkérdések között voltak olyan feladatok, ahol négy válaszlehetőség közül egy helyes választ kellett eltalálni, de volt olyan is, ahol a négy válaszlehetőség közül több válasz is helyesnek minősült. Az igaz/hamis típusú feladatok mellett voltak helyes sorrend megállapítását igénylő feladványok is, illetve olyan kérdések, amelyekre a diákoknak kellett begépelni a helyes választ.

A verseny 1 óra alatt lezajlott, majd a diákok és a szervezők kivonultak az udvarra, ahol megtörtént a díjátadó. Az első négy csapat finomabbnál finomabb csokoládékat tartalmazó ajándékcsomagban részesült a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület jóvoltából, illetve oklevelet is kaptak.

A díjazott csapatok nevei és tagjai:

  • I. hely: Solar System – Kátai Tímea, Pálfi Tímea, Sebők Alíz, Spasnici Izabella (XI. B osztály)
  • II. hely: Spártai Lábizmok – Kisvárdai-Spier Tamás, Lukács Krisztián, Pálosi Fábió, Szőllősi Nándor (XI. B osztály)
  • III. hely: Aphrodité rózsái Kiss Eszter, Kopacz Melánia, Marossy Gyopár, Révész Emma (IX. A osztály)
  • Dicséret: Paradicsomleves – Fábián Zsanett, Kovács Nikolett, Mureșanu Erika, Sztojka Szidónia (XII. A osztály)

A vetélkedőről senki nem távozott üres kézzel, hiszen mindenki kapott édességet, s ami ennél fontosabb: kellemes élménnyel, jó tapasztalattal gyarapodott minden résztvevő.

« A 2 »