Közös főzés, kóstolás – újabb jól sikerült gasztró-nap a turizmus szakon

A 2021–2022-es tanév első félévének utolsó napja sem telt aktivitás nélkül az iskolánk turizmus szakon tanuló diákjai számára. A négy évfolyam vállalkozó szellemű tanulói három pedagógus – Lévai Ildikó, Hasas Paul (szaktanárok) és Nyári Melinda (osztályfőnök) – irányításával étteremmé varázsolták a bentlakást, egy nap erejéig. Ebben az étteremben megtalálható volt a benti konyharész, ahol hozzáértő kezek finom előételeket készítettek, és később ugyanitt desszertet is. Az udvar kinti konyhává alakult át, ahol Hasas Paul tanár úr és lelkes csapata, a hideg ellenére is, pörköltet készített, bográcsban.

A főzési folyamat befejezése után, a már ebben jártas diáklányok, szépen megterített asztalokkal várták az éhes szájakat a bentlakás étkezdéjében. Itt fogyasztották el az általuk elkészített háromfogásos menüt, utána pedig kötetlen beszélgetéssel zárták az ismét felejthetetlenre sikeredett napot. Minden résztvevő egyhangúlag azon a véleményen volt, hogy a tevékenység hasznosságán kívül még egy családias hangulatban eltöltött nappal is gazdagodott.

Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani minden résztvevőnek, valamint mindazoknak, akik munkájukkal valamilyen módon hozzájárultak ezen tevékenység kivitelezéséhez.

« A 2 »