Karácsony ünnepén…

Karácsony ünnepén rengeteg vágy fogalmazódik meg lelkünk mélyén. Vágyunk a szeretetre, a megbecsülésre, a minőségi időtöltésre, a lelassulásra, a meghittségre. Azonban jogosan tehetjük fel a kérdést: elvárható-e mindez az ünneptől? Biztos, hogy jó minden elvárásunkat, vágyunkat belesűríteni az ünnep perceibe? Emiatt talán nagyon sokan csalódnak a karácsonyban, hiszen mindaz, ami ilyenkor megfogalmazódik, egy utópiának tűnik. 

Mi lenne, ha idén arra a Valakire figyelnénk, aki miatt van a karácsony, az ünnepeltre, aki a lényeg, aki elhozhatja nekünk, s nemcsak karácsonykor, azt, amire lelkünk mélyén igazán vágyunk? Egy nagybányai magyartanár így fogalmazott évekkel ezelőtt: „Amit mi nem tudunk megfogalmazni, de érzünk, tapasztalunk, azt megfogalmazzák helyettünk és nekünk a költők”. Mennyire igaza volt. Ady Endre klasszikus versével kívánjuk, hogy a „karácsonyi rege” váljék valóra mindannyiunk életében. 

A X. C osztályközösségének alábbi kis vetítésével kíván Boldog Karácsonyt a Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége és tantestülete minden kedves diáknak, szülőnek és pedagógusnak, valamennyi olvasónknak és látogatónknak!