Ezüstérem a Csiky csapatának a Virgil Madgearu gazdasági versenyen

A Virgil Madgearu Gazdasági Versenyen ezüstérmet nyert csapat: Andrási Rafael (j) és Sabău Vanessza (XI. C), illetve Gazdag Dalma (XII. B) és Mezei Dávid (XII. C), Tóthpál Renáta és Lévai Ildikó felkészítő tanárok mellett

2021. november 26-án, rendezte meg az aradi Aurel Vlaicu Egyetem a megye gazdasági profilú középiskolái számára a VIII. Virgil Madgearu Gazdasági Versenyt, a járványhelyzetre való tekintettel, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is az online térben.

Iskolánkat e nívós megmérettetésen egy négytagú csapat képviselte, amelyet a meghirdetett szabályoknak megfelelően két XI. C-s diák – Andrási Rafael és Sabău Vanessza, felkészítő tanár Tóthpál Renáta –, illetve két XII-es diák – Gazdag Dalma (XII. B) és Mezei Dávid (XII. C), felkészítő tanár Lévai Ildikó – képviselte, akik a nagyon rövid, alig egyhetes felkészülési idő ellenére, derekasan helytállva hoztak újabb dicsőséget iskolánknak.

A kétfordulós verseny első szakaszában, 40 perc alatt 30 közgazdaságtannal és marketinggel kapcsolatos kérdéssel kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, majd rövid szünet és kiértékelés után a második fordulóba bejutott legjobb hét csapatra újabb 15, immár fokozott nehézségű kérdés és feladat várt, melyek megoldására csupán 20 perc jutott.

Az eredményhirdetést megelőzően egy rövid egyetemi bemutatót és egy mesterképzős diák díjnyertes gazdasági témájú prezentációját tekinthettük meg.

Az igazi öröm azonban az eredményhirdetés után várt ránk, amikor a Gazdasági Líceum után ezüstérmesként láttuk a Csiky Gergely Főgimnázium csapatát, több más, komoly versenytársat magunk mögött hagyva.

Köszönjük ügyes diákjainknak a lelkes és odaadó felkészülést, ezúton is gratulálunk az elért kimagasló eredményhez, és még számos, hasonlóan sikeres szereplést kívánunk a jövőbéli megmérettetéseken is!